Až do konce května skartace za poloviční ceny!

15.04.2013 - Až do května bude Charita Opava skartovat za poloviční ceny! Potřebuje se vaše firma zbavit starých dokumentů či celých archívů? Obraťte se na nás
Potřebuje se vaše firma či podnik zbavit starých nepotřebných dokumentů, tiskovin či celých archívů? Můžete tak učinit teď hned a za bezkonkurenční cenu. Máte jedinečnou příležitost využít nabídky charitní Chráněné technické dílny ve Velkých Hošticích, která snížila ceny za skartaci o 50 procent. Za kilogram tříděného papíru teď zaplatíte pouze 1,50 a za kilogram netříděného jen o korunu více.
Svou zakázkou navíc přispějete k zachování pracovních míst pro lidi se zdravotním postižením. Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích jich zaměstnává hned pětadvacet. Jejich hlavní pracovní náplní je ekologická likvidace elektroodpadu a od roku 2009 také skartace papíru.
Jedním ze zaměstnanců je Martin Kubánek, který zde pracuje od samého začátku. Původní profesí podlahář, kterému zkřížila plány nemoc už v ranném mládí, byl jedním z těch, kteří v Chráněné technické dílně dostali šanci na důstojnější život. Využil jí beze zbytku. „Byl jsem tři roky v evidenci úřadu práce. Už bych to nechtěl zažívat znovu. Stále jsem se chodil dívat na nabídky, až jsem tam zahlédl oznámení z Charity, kde mě nakonec zaměstnali. Moc si své práce vážím, baví mě a také lidé jsou tady skvělí,“ říká šestatřicetiletý Martin Kubánek. Jeho největším přáním je, aby současná krize už konečně skončila a hlavně, aby ji dílna přečkala a fungovala dál. „Pracovní doba je tady jen čtyřhodinová, ale kdybych tu práci neměl, vůbec nevím, jak bych s mým částečným důchodem vyžil,“ dodává Martin.
Podobné osudy, poznamenané zdravotními handicapy a dlouhodobým hledáním jakékoli práce, mají i ostatní zaměstnanci dílny. Manažer chráněného zaměstnávání a vedoucí Chráněné technické dílny Tomáš Schaffartzik se netají tím, že sehnat pro dílnu práci je v dnešní době čím dál tím složitější. „Lidé šetří a stále méně si kupují nové spotřebiče, což má samozřejmě dopad na naši činnost. Dílně by určitě pomohlo, kdyby si pár větších firem zadalo skartaci svých obsáhlých archívů,“ komentuje situaci Tomáš Schaffartzik, kterému osud jeho zaměstnanců není lhostejný.
Skartovat za poloviční cenu budou v Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích do konce května. Více informací získáte telefonicky na čísle 553 764 057.

Děkujeme partnerům