Ať žijí prázdninové výlety! Na jeden se vypravilo skoro třicet klientů Denního stacionáře pro seniory

08.07.2019 - Léto a prázdniny jsou časem výletů, ať už jste mladí, nebo patříte k těm dříve narozeným. A i když pro ty starší to může být náročnější, nakonec se dá vše s pomocí dobrých lidí zvládnout. I proto se na jeden takovýto výlet mohli vypravit klienti Denního stacionáře pro seniory, kteří za pomoci zaměstnanců Charity Opava z několika středisek navštívili krásně rozkvetlé Arboretum v Novém Dvoře.

„Vyšlo nám nádherné počasí a výlet byl i proto svělý,“ pochvaluje si vedoucí stacionáře Jana Řehulková. Nebýt ovšem ochoty mnoha lidí z několika středisek Charity Opava, výlet, při němž je zapotřebí postarat se o klienty, by se určitě nemohl uskutečnit. Ve stacionáři ho totiž nabídli všem 37 klientům, z nichž nakonec  do Nového Dvora vyrazilo rovných 27. A výlet si podle svých slov nakonec opravdu moc užili. „Byli jsme v nádherném prostředí s krásným svěžím vzduchem, který vál z velkých staletých stromů, měli jsme skvělé občerstvení, jak už to na výletě bývá a hezky jsme se pobavili,“ dodává Jana Řehulková. „Domů jsme odcházeli s radostí, že se všechno dobře zvládlo, a že na druhý den budeme ve stacionáři vzpomínat, jak to bylo fajn.“

„Chci poděkovat našim spolupracovníků z charitní Ošetřovatelské i Pečovatelské služby, Jardovi z Vlaštoviček, našim dobrovolnicím, a samozřejmě mým spolupracovníkům, bez těchto důležitých lidiček bychom výlet těžce zvládali,“ uzavírá Jana Řehulková vzpomínání na první prázdninový výlet.

Děkujeme partnerům