Anděl Páně v Charitě Opava. Navštívil nás Ivan Trojan spolu s Klárou Melíškovou

27.09.2019 - Anděl Páně v Charitě Opava. Pod tímto názvem se skrývala jedna z akcí, které pořádáme po celý rok 2019 k oslavě kulatého výročí svého vniku pod názvem „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“. A tento dobrý skutek stál skutečně za to - ve čtvrtek 26. září dopoledne se přišel nejpopulárnější český herec Ivan Trojan v doprovodu své herecké kolegyně Kláry Melíškové a dalších lidí z týmu Dejvického divadla pozdravit se zaměstnanci a především klienty Charity Opava. Na všechny čekaly dvě nezapomenutelné a velmi srdečné hodiny plné různých překvapení.

Dejvické divadlo sehrálo den předtím ve Slezském divadle k poctě Charity Opava představení Zásek. Tato hra, odehrávající se celá v zaseknutém výtahu, je režisérskou prvotinou Ivana Trojana. A přestože v ní sám nehraje, našel si ve svém nabitém programu čas přijet do Opavy, aby pozdravil opavské publikum a především pak navštívili Charitu Opava.

Dvacetiletý Jirka Salzmann, který je velký fanoušek seriálu Četnické humoresky, zářil štěstím. Právě na něj totiž ve čtvrtek 26. září dopoledne připadl úkol přivítat Ivana Trojana, Kláru Melíškovou a hudebníka a herce Matěje Kroupu na dvoře ředitelství Charity Opava v Jaktaři. Po krátkém posezení, při němž ředitel Charity Opava Jan Hanuš hosty seznámil s tím, co vše vlastně Charita Opava dělá, byl čas na vizitu dvou charitních středisek. Jako první si herci a jejich doprovod prohlédli Chráněné dílny sv. Josefa, kterými je provedl vedoucí Tomáš Rychlý. Tady už je čekaly dárky – krásné speciální podsedáky či výrobky z keramiky. Ivan Trojan si navíc odvezl tričko a ručník v barvách týmu Bohemians, jehož je fanouškem. Klokan na tričku má ovšem podobu jeho vlastního portrétu. .

Největší překvapení ale vzácnou návštěvu čekalo v sociálně terapeutické dílně Radost. Pro tuto příležitost sestavené hudební těleso zaměstnanců a klientů zde zazpívalo píseň z filmu Anděl Páně 2 s originálním textem, oslavujícím příjezd Dejvického divadla do Charity Opava. Není divu, že hudebník Matěj Kroupa neodolal a přidal se hrou na violu.

Mezitím se již na dvoře shromáždilo asi sto zaměstnanců a klientů z dalších středisek Charity Opava. Ivan Trojan jim odpověděl na několik otázek a povyprávěl o tom, zda se bude natáčet třetí pokračování filmu Anděl Páně, nebo jak se seznámil s trenérem opavských basketbalistů Petrem Czudkem, který se na vizitu Dejvického divadla v Charitě Opava přišel podívat i s manželkou. Jak můžete vidět na videu, Ivan Trojan se během svého improvizovaném vystoupení krom jiného bravurně zvládnul vypořádat s hlasitě štěkajícím psem.

Poslední půlhodina pak byla vyhrazena na autogramiádu a focení s hvězdami Dejvického divadla, díky čemuž je v tuto chvíli jen málo klientů či zaměstnanců Charity Opava, kteří nevlastní selfie s Ivanem Trojanem a Klárou Melíškovou.

Setkání s herci Dejvického divadla bylo velmi bezprostřední a příjemné a potěšilo obě strany. Ivan Trojan a jeho kolegové ten den rozdali opravdu hodně radosti, sami ale byli návštěvou také nadšeni. „Ještě jednou moc děkujeme za milé přijetí v divadle i v Charitě Opava! Cestou vlakem jsme si říkali, že takovéto zájezdy se nám líbí,“ vzkázali telefonicky ještě cestou vlakem domů do Prahy.

Reportáž o návštěvě Dejvického divadla v Charitě Opava odvysílají v úterý 1. října Noeviny, poté ji umístíme také na tyto stránky.

Děkujeme partnerům