Akci „Mentální obohacení“ podpořili Dan Bárta a Petr Čtvrtníček, Radost dostala 33 tisíc

12.08.2020 - Zpěvák Dan Bárta a herec Petr Čtvrtníček podpořili kampaň „Mentální obohacení“, kterou zorganizovala společnost Portus Praha pro Stavební spořitelnu České spořitelny známou jako Buřinka. Buřinka v ní obdarovala celkem pětadvacet charitativních projektů částkou 25 tisíc korun a penězi přispěli i další dárci. Mezi příjemci byla také Charita Opava, která nakonec inkasovala více než 33 tisíc korun.

Celkem pětadvaceti přihlášeným organizacím mohli podle vlastního rozhodnutí lidé přispívat buď libovolnou finanční částkou, nebo dárkovým poukazem, který k tomuto účelu obdrželi od generálního partnera Stavební spořitelny České spořitelny.

Za Charitu Opava se projektu zúčastnila sociálně terapeutická dílna Radost, jejímž záměrem bylo rozšířit pracovní aktivity o výrobu mýdla a svíček a pořídit si vyšívací stroj. Kromě již zmíněných pětadvaceti tisíc korun se Radosti v projektu nakonec podařilo získat dalších 8.250 korun, díky čemuž si skutečně mohli koupit nejen vyšívací stroj, ale také speciální nádobí, nástroje, formy a materiál na výrobu svíček a mýdel. „Jsme za to velmi rádi a děkujeme,“ říká vedoucí Radosti Tereza Šenková. „Výroba svíček a mýdel je totiž docela jednoduchá a hlavně rychlá, takže klienti hned vidí výsledek, a to je přesně to, co potřebují jako motivaci k další práci. Navíc - kdo by nechtěl pracovat v krásně voňavém prostředí,“ dodává s úsměvem.

Jako jedni z prvních si mohli voňavé výrobky z Radosti pořídit na konci června návštěvníci festivalu Hradecký slunovrat, kde měla Radost díky vstřícnosti pořadatelů tak jako každý rok svůj prodejní stánek a malou dílničku pro děti.

Děkujeme partnerům