Akce Cihla opět po roce v Opavě

02.05.2008 - Akce cihla je po roce opět v Opavě a jako loni má i letos slogan CHCETE SE CÍTIT VÝJIMEČNĚ DOBŘE? KUPTE SI CIHLU. Během celého května až do 13. června můžete podpořit tuto celonárodní sbírku zakoupením benefiční cihly.
Akce cihla je po roce opět v Opavě a jako loni má i letos slogan CHCETE SE CÍTIT VÝJIMEČNĚ DOBŘE? KUPTE SI CIHLU. Během celého května až do 13. června můžete podpořit tuto celonárodní sbírku zakoupením benefiční cihly.

Letošní výtěžek se přidá ke dvěma z minulých ročníků a za celkovou sumu se pořídí byt pro dva mentálně postižené lidi. Díky vaší štědrosti se dvěma lidem podaří vyplnit životní sen. Sen, který by pro ně byl vinou jejich postižení nedosažitelný. Bude jim poskytnut byt.

Akci cihla jsme v Charitě Opava odstartovali již koncem dubna ve dvou charitních obchodech - Krámku u Josífka (naproti kina Mír) a v supermarketu Terno (za jaktařským kruhovým objezdem). Zde můžete kupovat jednotlivé benefiční cihly v hodnotě 100 korun. „Za zakoupenou benefiční cihlu dostane každý malý dárek - keramickou cihličku, vyrobenou v naších rehabilitačních dílnách. Pro děti jsme připravili nafukovací balónek,“ připomíná vedoucí rehabilitačních dílen Pavel Rychta.

Hlavní program bude probíhat na Horním náměstí 26. května, od 27. do 29. května od 14 do 18 hodin zde bude možno shlédnout školní sbory, dechové orchestry, country, ale i bubenické skupiny včetně uskupení BORIS nebo bubenického orchestru Jumping Drums Ivo Batouška.

Opavská charita se zapojuje do celonárodní sbírky Akce cihla již třetím rokem. „Budoucí uživatelé bytu se na své první samostatné bydlení velice těší,“ vrací se ještě jednou k cíli sbírky ředitel Charity Opava Jan Hanuš. A dodává: „Díky příspěvkům každého z vás se letos budou moci dva lidé začlenit do společnosti. Tím se jim splní životní sen.“

Velkou pomocí při pořádání Akce cihla jsou dobrovolníci. „V letošním roce nám opět vyjdou vstříc na Slezském gymnáziu Opava a uvolní několik studentů, kteří se sbírkou na náměstí budou pomáhat,“ zmiňuje Ludmila Vicherková, organizátorka Akce cihla. „Celou akci můžeme dělat jedině díky naším partnerům, bez jejichž pomoci by doprovodný program nebyl myslitelný,“ dodává na závěr. Hlavním partnerem je firma Hon - dřevěná okna a dveře, k dalším patří Nikol nápoje, a.s.; Kodex, a.s.; Grafis 2000; Tesco či Cihelna Hlučín. Mediálními partnery jsou Rádio Čas, iOpavsko, Gegion Opavsko a Deník. Program moderuje Zdeněk Pavlíček, herec Divadla loutek Ostrava.

Děkujeme partnerům