Akce Charity Opava v dubnu

12.04.2012 - V dubnu se uskuteční několik zajímavých přednášek, které pořádají charitní střediska a Klub sv. Anežky...
V dubnu uspořádají dvě střediska Charity Opava a Klub svaté Anežky tři zajímavé akce, na které jste srdečně zváni:
 
Přednáška o sv. Zdislavě
Klub sv. Anežky, dobrovolné sdružení Charity Opava, pořádá v úterý 17. dubna přednášku na téma „Svatá Zdislava z Lemberka a její doba“. Přednášet bude plukovník František Valdštýn. Akce se uskuteční v 16 hodin v pastoračním středisku Minoritského kláštera na Masarykově ulici 39 v Opavě a je určena nejen členům klubu, ale i široké opavské veřejnosti.
 
Pozvání do poradny
Den otevřených dveří se uskuteční v Občanské poradně v úterý 17. dubna od 13 do 15 hodin na Kylešovské ulici 10 v prostorách Charitní ošetřovatelské služby. Už tradičně jsou náplní této akce přednášky. Letos budou tři, a to na téma NOVINKY 2012. První přednáška se zaměří na podstatné změny v zákoníku práce, které se týkají sjednávání pracovních poměrů na dobu určitou, výpovědních důvodů, odstupného a dovolené. Stranou nezůstanou ani přechodná ustanovení. Druhá přednáška je o dluhové problematice a novinkách v této oblasti. V rámci třetí přednášky se posluchači dovědí o změnách v sociální oblasti. Následovat bude diskuze.
Akce je určena především odborné veřejnosti, ale přijít mohou i běžní občané. Vzhledem k předpokládanému zájmu je třeba zatelefonovat předem na telefonní číslo 553 616 437 a ohlásit se.
 
Přínosy a oběti rodičovství
Mateřské centrum Charity Opava Neškola zve rodiče na besedu s názvem „Přínosy a oběti rodičovství“. Akce se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna v 10 hodin v prostorách  Neškoly v pastoračním středisku na Masarykově 39 v Opavě. Besedu povede pracovnice Centra pro rodinu a sociální péči Lucia Petrůjová.
Beseda je organizována v rámci projektu M.ANIMA z prostředků ESF. Hlídání dětí je zajištěno, vstup zdarma.
 
 
 

Děkujeme partnerům