Agrese je často výsledkem neporozumění

25.04.2006 - O víkendu 22. a 23.4. 2006 proběhl v Denním stacionáři pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček seminář UK1 - seminář o uvedení do problematiky Usnadňované komunikace. Byl určen především pro rodiče našich klientů, ale i pro další zájemce.
O víkendu 22. a 23.4. 2006 proběhl v Denním stacionáři pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček seminář UK1 - seminář o uvedení do problematiky Usnadňované komunikace. Byl určen především pro rodiče našich klientů, ale i pro další zájemce.

Byl to náročný, ale velice přínosný víkend. Kdo nezkusí a osobně nezažije sílu informací, pravděpodobně neuvěří. Těžko se člověk smiřuje s tím, že človíček, který nemluví, nechodí, někdy nereaguje na mluvené slovo ani gestem, vám vlastně rozumí a dáte-li mu možnost, řekne Vám o pocitech, problémech i radostech, které prožívá.

Pak pochopíte, že agresivní chování lidí s postižením je mnohdy vyvoláno vlastně stresem z nepochopení a proto, že nemá jinou možnost dát najevo své emoce. Jak má na sebe upozornit, když nemluví!

Po oba dny byl stacionář Mraveneček naplněn duchem dobré nálady a touhou k poznání nové metody komunikace.

Marie Tichá, stacionář Mraveneček

Děkujeme partnerům