Zveme tříkrálové koledníky na bruslení zdarma!

28.02.2024 - Je to již tradice, které se každoročně zúčastní více lidí. První den jarních prázdnin, které na Opavsku letos začnou v pondělí 4. března, čeká koledníky Tříkrálové sbírky bruslení zdarma jako jedna z odměn za jejich ochotu podílet se na dobré věci.

Bruslení začíná v 11 hodin a tentokrát proběhne z důvodu rekonstrukce opavského zimního stadionu na náhradní ledové ploše, která vyrostla na Lipové ulici v Městských sadech u fotbalového stadionu na místě bývalých skleníků. Pro ty, kteří přijedou autem, je nejvýhodnější zaparkovat na náměstí Svaté Trojice a k náhradní ledové ploše dojít po cestě mezi restaurací Na Střelnici a fotbalovým stadionem.

Zájemcům se určitě vyplatí přijít o trochu dříve, ať se stihnout převléknout a nazout si brusle. Náhradní ledová plocha bude koledníkům k dispozici až do 12.30 hodin. „Srdečně všechny zveme,“ vzkazuje koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Hanušová.

Díky zapojení koledníků se na Opavsku letos vybralo rekordních 2.833.520 korun. Část výtěžkuTříkrálové sbírky, která připadne Charitě Opava, bude využita na pomoc seniorům a vážně nemocným pacientům, na podporu chráněného zaměstnávání v charitních chráněných dílnách či pro lidi s mentálním znevýhodněním, zrakovým postižením a psychickým onemocněním. Charita Opava dále pro koledníky chystá dubnové plavání v aquaparku v Kravařích a v červnu také pozvání na tradiční Sluníčkové odpoledne plné her a zábavy.

Děkujeme partnerům