Známe vítěze soutěže o nejlepší tříkrálové foto, odtajníme je až 6. února

22.01.2024 - Tři nejpovedenější snímky, které dorazily do soutěže o nejlepší tříkrálové foto, vybrali na svém zasedání v pondělí 22. ledna odpoledne členové odborné komise. Jména autorů ale zatím neprozradíme, jejich zveřejnění bude jedním z překvapení na slavnostním vyhlášení výsledků Tříkrálové sbírky 2004 v úterý 6. února v 16 hodin v opavském kině Mír.

K datu uzávěrky do soutěže dorazilo 71 fotografií z řady obcí a měst. Komise ve složení redaktorka týdeníku REGION OPAVSKO Tereza Pustková, charitní radní Jan Petkov a vedoucí dřevařské dílny sociálně terapeutické dílny Radost Petr Kubesa hodnotila nejen originalitu fotografie i kostýmů tří králů, ale také celkový dojem z kompozice. Během výběru přirozeně neznali ani jména autorů, ani místo, kde byly pořízeny, protože fotografie posuzovali anonymně jen pod jednotlivými čísly. Všichni tři porotci se shodli na tom, že letos byl výběr velmi těžký, protože ocenění by si zasloužilo minimálně dvanáct snímků. I proto kromě tří medailových míst udělili také jedno zvláštní ocenění.

Na vítěze, kteří budou slavnostně vyhlášeni v opavském kině Mír, čekají hodnotné knižní poukázky a jejich úspěšné fotografie budou posléze také zveřejněny nejen na webu Charity Opava, ale také v týdeníku REGION OPAVSKO, který je patronem této soutěže.

Schválně – máte stejný vkus jako členové komise? Zveřejňujeme všechny soutěžní fotografie a můžete si tipnout, které z nich byly oceněny.