Vychází jubilejní sté vydání zpravodaje Vlaštofka

26.03.2024 - Stého vydání se v březnu dočkal občasník Vlaštofka, který vydávají obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách u Opavy. První číslo vyšlo před pětadvaceti lety a u jeho zrodu stála Jana Žáčková.

„Přiznám se, že v době, kdy vyšla první čísla, by mě nenapadlo, že jich jednou bude stovka,“ píše v jubilejním vydání Vlaštofky Jana Žáčková. „Grafická úprava sice prošla za ta léta razantní změnou, ale chuť ´lidiček z Vlaštoviček´ dávat světu o sobě vědět zůstala, stejně jako chuť čtenářů tento zajímavý časopis číst,“ dodává. Ručně malovaný časopis, který měl původně osm stran, doznal zásadní změny v roce 2020, kdy se počet stran zdvojnásobil a novou modernější grafiku doplnily fotografie. „Nově jsme do občasníku vložili články z naší historie, vtipy nebo například křížovku a v každém čísle se Vám také snažíme představit zajímavou osobu z řad našich klientů, zaměstnanců nebo příznivců,“ popisuje vedoucí Domu sv. Cyrila a Metoděje Zuzana Janků.

Vlaštofka se nyní tiskne v nákladu osm set kusů a rozesílá se sponzorům, spolupracovníkům a příznivcům Domu sv. Cyrila a Metoděje. Archiv starších čísle v elektronické podobě ji najdete také na těchto stránkách pod záložkou Ke stažení. Sto vydání tohoto zpravodaje tak tvoří zajímavou kroniku čtvrtstoletí života zdejších obyvatel.

Jubilejní sté vydání najdete níže:

Soubory ke stažení

Vlaštofka_1_2024.pdf Vlaštofka_1_2024.pdf 2098 kB

Děkujeme partnerům