Sbírka potravin proběhne v charitních zástěrách, přispět můžete 13. dubna

08.04.2024 - Jarní kolo sbírky potravin proběhne v sobotu 13. dubna 2024 v řadě obchodů a supermarketů celé České republiky včetně Opavy. Potraviny budou od dárců vybírat dobrovolníci, které poznáte podle typických zelených zástěr s logem sbírky. Pro celou republiku na zástěry toto logo již mnoho let vyšívají Chráněné dílny Charity Opava.

Vyšívání dalších zelených zástěr zaměstnávalo charitní chráněné dílny už od začátku roku. „Na jarní sbírku potravin jsme jich vyšívali tisíc kusů,“ potvrzuje vedoucí marketingu chráněných dílen Ludmila Slaninová. Sbírku, jejíž slogan zní „Co kdyby málo udělalo velkou radost“, organizuje Česká federace potravinových bank ve spolupráci s mnoha partnery, mezi něž patří také Charita Česká republika. Zapojené jsou vybrané prodejny obchodních řetězců Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco a také Rohlik.cz a Košík.cz. Na těchto místech bude v sobotu 13. dubna probíhat od 8 do 18 hodin.

Ke svému nákupu můžete přihodit trvanlivou potravinu nebo drogerii a za pokladnami je odevzdat dobrovolníkům v charitních zelených zástěrách. Vybrané potraviny budou převezeny do nejbližší potravinové banky, kde se roztřídí, zkontrolují a připraví pro odběratelské neziskové organizace. Mezi příjemce těchto potravin patří také klienti střediska Charity Opava Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné, kteří se vinou svého onemocnění potýkají s permanentním nedostatkem financí.