Mravenečci za velkou louží

08.05.2024 - Putování po zemích celého světa, které pro klienty a zaměstnance denního stacionáře Mraveneček začalo v březnu výpravou za krásami Itálie, tentokrát vedlo až za oceán. Každý měsíc si totiž v Mravenečku vyberou jednu zemi, kterou klientům přiblíží prostřednictvím vyprávění, typického národního jídla, zvyků i oblečením. Nyní to byla Severní Amerika.

Do přípravy se spolu s pracovníky zapojili také klienti i jejich rodiče. Sháněli trička s americkou vlajkou a přinesli spoustu produktů ze zemí Severní Ameriky. A protože k tomuto světadílu patří více než dvacet států, bylo opravdu z čeho vybírat.

„Vlajky vyrobila kolegyně Jana spolu s klienty, kolegyně Hanka zase upekla skvělý koláč,“ vypráví vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Pustili jsme si americkou hymnu a povídali o všem možném, co k danému tématu patřilo. A tak jsme procestovali Aljašku, Kanadu, dokonce i ostrovní stát Havaj, také jsme navštívili Bílý Dům a v Los Angeles Hollywood,“ líčí cestu Mravenečků. Nesměla chybět ani americká kuchyně, výletníci si na svačině pochutnali na Američany oblíbených donutech a na obědě na hamburgerech a smaženém kuřeti spolu s hranolky. A samozřejmě vše zapili coca-colou.

„Jediné, co nám kvůli špatnému počasí nevyšlo, byla prohlídka strojů Harley-Davidson,“ dodává Jana Konopková. „Chystali se k nám totiž přijet dva jezdci na těchto krásných motorkách ze známé ROUTE 66, ale déšť to překazil,“ uzavírá povídání o výletě za velkou louží. Kam se asi Mravenečci vydají příště?

Děkujeme partnerům