Mravenečci se vypravili na cestu kolem světa, začali v Itálii

25.03.2024 - Na výpravu kolem světa se právě vypravili v denním stacionáři Mraveneček. Tedy nečeká je přímo cestování s kufry, ale ani to nebudou výlety pouze „prstem po mapě“. Každý měsíc si zde totiž vyberou jednu zemi, kterou klientům přiblíží prostřednictvím vyprávění, gastronomie i správným výběrem typického oblečení. V březnu své cestování odstartovali v Itálii.

Pracovníci Mravenečku požádali rodiče klientů, aby je na určený den oblékli do barev italské vlajky, tedy zelené, červené nebo bílé. „A také my pracovníci jsme oblečení vyladili do těch správných barev,“ líčí vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Každý přinesl něco typického pro Itálii, někdo olivový olej, jiný těstoviny či prosecco. Jen ten den do práce nikdo nepřijel vozem Lamborghini nebo Ferrari, nejspíše ze skromnosti,“ dodává s úsměvem.

Nad velkou nakreslenou mapou Itálie si pak společně povídali o všech zajímavostech, které k Itálii neodmyslitelně patří, ze záznamu zazněla italská hymna, italské písničky i italský rozhovor. „Celé dopoledne jsme si měli o čem povídat, klientům se tento program moc líbil a také rodiče byli nadšeni,“ pochvaluje si Jana Konopková. A u povídání o Itálii samozřejmě nemohly chybět pizza a italský dezert panna cotta.

Příští měsíc se v Mravenečku vypraví za poznáním další země a tak budou postupně pokračovat až do prosince, kdy putování zakončí doma v České republice s připomínkou všech našich vánočních tradic. „Už teď se těšíme a děkujeme kolegyni Katce, která s tímto skvělým nápadem přišla,“ vzkazuje závěrem Jana Konopková.

 

Děkujeme partnerům