Fotosoutěž Můj svět se představila v Třebíčí, odkud pochází všichni tři zlatí medailisté

15.04.2024 - Po opavské premiéře se v pátek 12. dubna představily nejlepší fotografie aktuálního ročníku fotosoutěže Můj svět také na Vernisáži v POP UP galerii v Třebíči. Bylo to více než namístě, protože autoři z Třebíče v šestnáctém ročníku této soutěže určené zaměstnancům, dobrovolníkům a klientům Charit celé republiky, posbírali nejvíce ocenění včetně všech třech prvních míst jednotlivých kategorií.

Zásluhu na tom má fotografka Michela Vostalová, která v Třebíči vede fotokroužek Bez bariér určený uživatelům sociálních služeb. Právě fotografové z jejího kroužku posbírali nejvíce ocenění, a to jak první místo v kategorii Portrét, které si odnesl David Treger, tak v kategorii Jak to vidí klienti, jehož autorkou je Marie Černá. A zlatou medaili získala také Michaela Vostalová v kategorii Můj charitní svět.

Vernisáž zahájil ve zcela zaplněné galerii pěvecký sbor Differo a účastníky přivítala osobně Michela Vostálová. O povídání o historii a poslání fotosoutěže a představení jednotlivých snímků se postaral ředitel Charity Opava Jan Hanuš a organizátor soutěže Ivo Mludek.

Potřebnou a náročnou práci Charit i úspěch třebíčských fotografů bude poté výstava přibližovat také lidem v Ostravě, na zámku v Raduni, v Písku a Olomouci. Volné jsou zatím termíny v listopadu a prosinci. Pokud byste měli zájem výstavu uspořádat u Vám, rádi Vám ji bezplatně zapůjčíme, stačí napsat na e-mail fotosoutez@charitaopava.cz.

Děkujeme partnerům