Dražba dresů basketbalistů pro hospic vynesla přes sto tisíc

10.04.2024 - Skvělým výsledkem skončila charitativní dražba dresů basketbalového týmu BK Opava. Červené dresy, které byly zhotovené speciálně na zápas, v němž Opava 4. dubna nastoupila proti týmu Nymburku, vynesly pro mobilní hospic Pokojný přístav přes sto tisíc korun!

Opavští basketbalisté se tím, že sehráli utkání s Nymburkem netradičně v červených dresech, připojili k oslavám 800 let od založení města Opavy. Hráči zároveň výroční dresy vložili do dražby na portálu AUKRO ve prospěch mobilního hospice Charity Opava. K jednotlivým dresům hráčů přidal klub během aukce také polokošili trenéra Petra Czudka a jeho asistenta Kryštofa Vlčka. Netradiční dražbu podpořil i Festival Slunovrat – dražitel s absolutně nejvyšší cenou si vedle výhry odnese i dvě vstupenky na červnový festival v hodnotě 2.380 korun.

V charitativní dražbě červených dresů, která skončila 10. dubna v 15 hodin, byl největší zájem o polokošili trenéra Petra Czudka, za kterou vydražitel zaplatí pětadvacet tisíc korun. Přes deset tisíc korun se přehoupla i cena za dres kapitána Jakuba Šiřiny a velký zájem byl rovněž o dres Jakuba Mokráně.

Spolupráce mezi Basketbalovým klubem Opava a Charitou Opava trvá již řadu let, a v případě spolupráce opavských basketbalistů a klientů sociálně terapeutické dílny Radost již přerostla v přátelství. Klienti Radosti chodí s basketbalisty na společné tréninky a ve své pojízdné Kavárně pro Radost na zápasech prodávají kávu, opavští mistři je zase několikrát poctili svou návštěvou přímo v jejich sídle v Jaktaři. Trenér Petr Czudek s klienty Radosti dokonce oslavil své padesátiny. BK Opava se také podílel na crowdfundingových akcích na získání financi pro zakoupení elektrického pojízdného vozíku pro klientku Domu sv. Cyrila a Metoděje paní Helu nebo pojízdnou kavárnu.

Symbolický šek s výtěžkem přebere přímo na palubovce v opavské hale během zápasu 19. dubna vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová. Vybrané finance použijí zaměstnanci Pokojného přístavu na nákup infuzní terapie a injekčních léků, které neproplácí zdravotní pojišťovny.

Děkujeme!

Děkujeme partnerům