Zveme na slavnostní vernisáž nejlepších fotografií 12. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT

12.02.2020 - Vernisáž výstavy 12. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT, kterou pořádá Charita Opava pro zaměstnance, dobrovolníky i klienty Charit celé České republiky, proběhne v úterý 25. února v 17 hodin v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě. Spolu s autory vítězných snímků se jí zúčastní také patron soutěže Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě spolu se zástupcem partnerské firmy ASEKOL Zdeňkem Kováříkem. Zahraje Lubomír "Bužma" Khýr.

Na vernisáži se představí fotografie vítězů všech tří vyhlášených kategorií Portrét, Život kolem nás a Jak to vidím já. Kromě toho ale komise opět vybrala další snímky, které budou spolu s oceněnými fotografiemi tvořit základ výstavy letošního ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT. Na vítěze čekají diplomy a zajímavé ceny a jejich fotografie budou posléze celý rok 2020 putovat po České republice.

„Snímky z fotosoutěže MŮJ SVĚT jsou pamětí charitní práce a součástí velkého svědectví o síle lidské vzájemnosti a solidarity,“ hodnotí soutěž s dvanáctiletou tradicí Jindřich Štreit. Mezi těmi, kdo do ní posílají své snímky, se letos objevilo mnoho nových jmen. Charita Opava totiž loni vydala k desetiletému výročí fotosoutěže výpravnou knihu MŮJ SVĚT, kterou rozeslala na všechny Charity České republiky s prosbou o další propagaci soutěže.

Vernisáž fotosoutěže bývá vždy příjemným setkáním pracovníků, dobrovolníků, klientů a příznivců Charty Opava i dobré fotografie. O malé občerstvení i obsluhu se opět postarají klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Srdečně zveme, vstup je zdarma!

Soubory ke stažení

VERNISÁŽ MŮJ SVĚT plakát.pdf VERNISÁŽ MŮJ SVĚT plakát.pdf 3338 kB

Děkujeme partnerům