Výrobky dílny sv. Josefa jsou k vidění v Paříži, zaměstnanci si „zahráli“ i v propagačním klipu

18.12.2017 - V hotelu v Paříži či v Bruselu se můžete potkat s výrobky z Chráněných dílen sv. Josefa. Za tímto úspěchem stojí paní Mischa Lebeda, rodilá Češka, která žije již řadu let v Bruselu a vlastní zde firmu GAMINE DESIGN.

V hotelu v Paříži či v Bruselu se můžete potkat s výrobky z Chráněných dílen sv. Josefa. Za tímto úspěchem stojí paní Mischa Lebeda, rodilá Češka, která žije již řadu let v Bruselu a vlastní zde firmu GAMINE DESIGN. Ta si totiž chráněné dílny Charity Opava vybrala za svého spolupracovníka.

Mischa Lebeda pracovala v Bruselu přes deset let jako IT manažerka, po narození dětí se ale pustila do podnikání, které ji velmi baví a zároveň umožní trávit více času s dětmi. Založila studio GAMINE DESIGN, v němž podporuje tvorbu místních umělců, malířů, designerů, výtvarníků, stylistů a umělců z podobných branží.

A jak je možné, že si podnikatelka z Bruselu vybrala právě opavské charitní dílny? „Manžel je z Opavy,“ vysvětluje Mischa Lebeda, „a na Chráněné dílny sv. Josefa jsem dostala doporučení od rodičů, za kterými zde jezdíme.“ Charitní dílny tak nejprve dostaly zakázku na pilotní kolekci výrobků, kterými byly originálně zpracované polštáře. Autorkou této pilotní kolekce je paní Mischa spolu se svým malým synem, který se zhostil malování jednoho z obrázků. Její firma také získala zakázku na kompletní návrh a vybavení pokoje jednoho pařížského hotelu, pro který nakreslila a realizovala veškeré vybavení od tapet, polštářů přes keramiku a podobně. Podílely se na ní velmi výrazně i Chráněné dílny sv. Josefa, které ušily kromě polštářů také závěry, ubrusy, přehozy a další vybavení do hotelového pokoje.

Paní Mischa byla s tím, jak si s náročnou zakázkou v dílnách uměli poradit, velmi spokojena. „Moc Vám děkuji za vaši práci a těším se na další várky výrobků. Díky Vám si realizuji svůj sen. Děvčata dělají vše s péčí a smyslem pro detail,“ chválí pracovnice jaktařské Chráněné dílny sv. Josefa, jimž zadala řadu dalších zakázek.

Chráněné dílny si "zahrály" také v krátkém propagačním klipu paní Mischy, na který se teď můžete podívat i Vy.

Děkujeme partnerům