Výlet do ZOO může být někdy dobrodružná a náročná akce

22.10.2018 - Takový výlet do ZOO, který je pro zdravé lidi běžnou záležitostí, může být někdy pořádné dobrodružství, které je zapotřebí organizovat dlouho dopředu. Když se do ostravské ZOO chystali minulý týden v Mravenečku – denním stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami, museli vyřešit spoustu organizačních a logistických problémů, například nejprve sehnat hned speciální tři auta, která je tam dovezou. A také zařídit dobré počasí.

„Auta se nakonec našla díky výpomoci Chráněného a podporovaného bydlení a Domu sv. Cyrila a Metoděje, děkujeme za to,“ pochvaluje si vedoucí Mravenečku Jana Konopková, která dodává, že šikovné řidiče už mají na středisku. Ve středu 17. října tak nic nebránilo tomu, aby se výprava čtrnácti lidí, z nichž hned šest je na vozíčku, vypravila za exotickými zvířaty do ostravské ZOO. Sluníčko sice nesvítilo, ale bylo hezké podzimní počasí a všichni byli správně natěšeni.

Do Ostravy dorazili Mravenečci už v 9 hodin a zahradou se procházeli až do poledne. „Někomu se líbily šelmy, jiný se pobavil u opic, ale všichni s nadšením pozorovali slony a žirafy. Myslím, že správné nadšení z výletu bylo vidět na každém klientovi, ale i na pracovnících,“ říká Jana Konopková.

Po prohlídce nesměl chybět oběd v restauraci, který si Mravenečci domluvili přímo v restauraci Saola v ZOO, a také nákup nezbytných suvenýrů. „A sotva jsme se všichni usadili do aut, spustil se pořádný liják, ale to už nám nevadilo,“ dodává spokojeně Jana Konopková.

Děkujeme partnerům