Vstupenka 001 pro Radost vydražena, odnáší si ji moderátor Hradeckého slunovratu Vašek Jílek

08.12.2019 - Dárková dřevěná vstupenka na festival Hradecký slunovrat s číslem 001 má majitele. Za 5.554 korun ji vydražil moderátor a člen organizačního týmu festivalu Hradecký slunovrat Václav Jílek. Výtěžek z dražby, kterou letos již podruhé zorganizoval štáb festivalu, je opět určen klientům sociálně terapeutické dílny Radost, kterou provozuje Charita Opava.

Dražba, která probíhala na facebookové stránce festivalu Hradecký slunovrat, začala v úterý 3. prosince v 19 hodin a skončila v sobotu 7. prosince ve stejný čas. Postupně přihazovalo asi osm lidí, mezi nimi také majitelka pražské kavárny CAFÉ JEN Hanka Bojdová, která vstupenku s číslem 001 vydražila loni. Letos ji ovšem v litém boji porazil Václav Jílek, člen štábu Hradeckého slunovratu, kterého znáte také jako moderátora scény pod Bílou věží.

Dražbou ale akce nekončí. „Děkujeme, že jste v tom s námi! A stejně jako loni můžete na níže uvedeném odkazu přispět svými nevítěznými příhozy nebo jakoukoli částkou, každá koruna se počítá,“ říká ředitel Hradeckého slunovratu Václav Müller.

https://www.facebook.com/hradeckyslunovrat/photos/a.129094523927917/1108136012690425/?type=3&theater

Dražba je pokračováním těsné spolupráce Hradeckého slunovratu a Charity Opava. Charitní chráněné dílny vytvářejí pro festival řadu výrobků merchandisingu, koneckonců také dřevěné dárkové vánoční permanenty vyrobily na speciálním laseru Chráněné dílny sv. Josefa. Letos také Hradecký slunovrat spolu s Charitou Opava zorganizoval velmi úspěšnou sbírku na elektrický invalidní vozík pro paní Helu Jombíkovou. Náhodou není ani to, že výtěžek dražby bude určen sociálně terapeutické dílně Radost. Její klienti s mentálním postižením totiž tradičně pletou košíky pro speciální edice festivalového vína a loni se dokonce stali se svým stínovým divadlem hvězdami Hradeckého slunovratu.

„Děkujeme, pane Vašku, jste skutečně jednička,“ vzkazují Václavu Jílkovi klienti Radosti a dodávají, že se už těší, až budou moci majiteli vstupenky 001 poděkovat osobně.

Děkujeme partnerům