Velký den paní Hely. Na Hradeckém slunovratu převezme elektrický vozík a bude recitovat své básně (+ pozvánka rádia PROGLAS)

24.10.2019 - Zbrusu nový elektrický invalidní vozík převezme v sobotu 9. listopadu v 17 hodin na začátku zimní edice festivalu Hradecký slunovrat ve Velké dvoraně zámku v Hradci nad Moravicí paní Hela Jombíková. V crowdfundingové sbírce se na něj společnými silami složili fanoušci festivalu Hradecký slunovrat a příznivci Charity Opava.

Paní Hela trpí progresivní chorobou, která ji stále častěji upoutává na invalidní vozík. Se svou nemocí bojuje velmi statečně a píše o tom básně, které před časem vyšly v knížečce „No tak mám diagnózu“. Finanční sbírka na elektrický invalidní vozík s mottem „Umožněme paní Hele přijet na Hradecký slunovrat“ začala počátkem září a potřebných 73 tisíc korun se podařilo rekordně vybrat již za osm dni. Na účtu se nakonec sešlo více než sto tisíc korun, což paní Hele umožní nakoupit k potřebnému vozíku také další příslušenství.

Helena Jombíková v sobotu v Hradci nad Moravicí poté, co převezme vysněný elektrický vozík, všem poděkuje za úžasnou pomoc a také přečte své verše. Vystoupí zde vedle legendárního muzikanta Jana Spáleného a skupin Houpací koně, Helemese a Stinka. Přijďte se podívat!

Pozvánku od pořadatelů, jak ji v rádiu Proglas prezentovali 31. října, si můžete pustit zde:

https://www.proglas.cz/program/detail-poradu/2019-10-31-19-15-00/

Soubory ke stažení

HS19_PlakatWEA3_tisk_uprava.pdf HS19_PlakatWEA3_tisk_uprava.pdf 7703 kB

Děkujeme partnerům