V Radosti Vám odlijí originální svíčku, třeba i do Vašeho hrníčku

14.02.2020 - Ze sociálně terapeutické dílny Radost se čas od času line nová svěží vůně. Klienti tohoto střediska Charity Opava totiž začali vyrábět originální a nápadité svíčky. Široké veřejnosti je poprvé nabídnou na velikonočních trzích na Dolním náměstí v Opavě.

Aby byli ve „svíčkování“, jak zde výrobě svíček říkají, skutečně zdatní, absolvovali zaměstnanci i klienti Radosti stáž v Domě svíček na Solné ulici v Opavě. V Radosti se svíčkování všem zalíbilo, a tak si objednali velkou dodávku materiálu na svíčky a také mýdla, převážně se jedná o různé formy či barvy. „Vosky, vůně a knoty jsme se rozhodli odebírat přímo z opavského obchodu na Solné ulici, abychom podpořili místní dodavatele,“ dodává Tereza Šenková, která si pochvaluje i to, že jí v obchodě vždy pomůžou s namícháním základního vzorku, aby svíčky správně hořely.

Své první originální výrobky, kterými byly svíčky, odlévané do starých hrníčků, vytvořili již na vánoční trh. „Letos už jsme ale rozjeli výrobu ve velkém a naše výrobky chceme nabídnout především na opavských velikonočních trzích,“ líčí vedoucí Radosti Tereza Šenková. „Zatím naše výrobky nabízíme ve Wellness centru Charity Opava, tady zaznamenaly velký úspěch svíčky, které jsme vyrobili ze starých hrníčku,“ dodává Tereza Šenková, která proto nabízí všem zájemcům, že jim mohou odlévat svíčky také do misek, nádobek či hrnků, které si sami přinesou do sídla Radosti na ulici Přemyslovců v Jaktaři.

Výrobu svíček a mýdel podpořila Stavební spořitelna České spořitelny v rámci kampaně „Buřinka pro cihlu“. Charitu Opava si pro příspěvek 25 tisíc korun vybrala proto, že se kdysi účastnila tzv. „Akce cihla“, tedy finanční sbírky, v níž lidé přispívali potřebným a kupovali si za to cihly jako symbol stavby domu pro potřebné. K základním 25 tisícům korun s velkou pravděpodobností časem přibude dalších několik tisíc korun.

Děkujeme partnerům