V Pokojném přístavu vzpomenou na zemřelé klienty

08.11.2018 - Vzpomínkové setkání na zemřelé klienty mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav se uskuteční ve středu 21. listopadu.

V pořadí již osmé setkání, na němž se vždy v listopadu potkávají sestry a lékaři Pokojného přístavu s rodinnými příslušníky zemřelých klientů, s nimiž často navázali velmi osobní vztahy, začne v 16.30 hodin mší svatou v klášterní kapli Neposkvrněného početí Panny Marie na Kylešovské ulici v Opavě.

„Jsme rádi, že se můžeme při této příležitosti potkat a popovídat si s pozůstalými, nad jejichž ochotou s láskou a péčí pečovat o své blízké skutečně smekáme,“ říká vedoucí střediska Libuše Smějová. Po mši, sloužené O. Klementem Rečlem, totiž vždy setkání pokračuje neformálním posezením s malým občerstvením. Do přilehlých prostor Denního stacionáře pro seniory ale mohou pracovnice Pokojného přístavu z kapacitních důvodů pozvat pouze rodinné příslušníky těch klientů, kteří jejich péči využívali od konce roku 2017. Pokojný přístav totiž za jedenáct let své služby doprovodil na poslední cestě v domácím prostředí téměř 1.200 lidí, jen za letošní rok má už 150 klientů.

Plakát ve formátu pdf.pdf Plakát ve formátu pdf.pdf 348 kB