Tříkráloví koledníci, hlaste se!

22.10.2015 - Ač léto skončilo teprve nedávno, v Charitě Opava již běží naplno přípravy na Tříkrálovou sbírku, která začne v lednu 2016. Při této naší nejstarší dobročinné akci se každoročně vybere velké množství peněz, které pak celý rok pomáhají potřebným na Opavsku.

Ač léto skončilo teprve nedávno, v Charitě Opava již běží naplno přípravy na Tříkrálovou sbírku, která začne v lednu 2016. Při této naší nejstarší dobročinné akci se každoročně vybere velké množství peněz, které pak celý rok pomáhají potřebným na Opavsku.

Skvělé výsledky loňské Tříkrálové sbírky letos umožnily Charitě Opava například pořídit auto, které rozváží kompenzační pomůcky pro zdravotně postižené a seniory či zakoupit potřebný zdravotnický materiál pro mobilní hospic Pokojný přístav a charitní Pečovatelskou službu a mnoho dalšího. Letošní Tříkrálová sbírka bude určena především pro nemocné a seniory Opavska. Za vybrané peníze plánuje Charita Opava nákup zdravotnického materiálu pro mobilní hospic Pokojný přístav včetně potřebného krytí pro vlhké hojení. Charitnímu stacionáři pro seniory by zde rádi pořídili pro bezpečnější a hospodárnější provoz auta na CNG s nainstalovaným otočným sedadlem pro klienty s omezenou hybností. Chráněné a podporované bydlení s následnou péčí zase potřebuje rekonstrukci prostor a sociálního zařízení či nevyhovujícího vybavení bytů.

Každoroční výborné výsledky Tříkrálové sbírky ovšem nepřicházejí samy, jsou výsledkem práce stovek dětských koledníčků i dospělých vedoucích kolednických skupinek. A právě o ty bývá často v lednu nouze. „Chtěla bych proto již dnes poprosit občany na Opavsku, a to nejen ty, kteří koledují pravidelně, ale i nové koledníky, aby se mi již nyní hlásili na mail gilikova@charitaopava.cz či telefonní číslo 604 175 518,“ obrací se na občany Opavska koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Gillíková. „Všichni pomůžou dobré věci, ale děti se zároveň můžou opět těšit na odměny a soutěže včetně té oblíbené o chytré mobilní telefony,“ dodává.

Děkujeme partnerům