Tříkrálová sbírka skončila, do virtuální kasičky ale můžete přispět až do konce dubna

25.01.2021 - S velkým napětím bývají každoročně očekávány výsledky Tříkrálové sbírky na Opavsku. Pořádající Charita Opava většinou stihla obsah všech pokladniček spočítat a zveřejnit do 25. ledna. V letošní Tříkrálové sbírce bylo vinou koronavirových opatření oproti předchozím ročníkům mnoho věcí jinak a na konečné výsledky si proto budeme muset ještě počkat. Mimo jiné i proto, že možnost přispět převodem na účet do virtuální pokladničky letošní Tříkrálové sbírky trvá až do konce dubna.

Z důvodu nouzového stavu nakonec Tři králové přes všechny přípravy nemohli poprvé za dobu trvání sbírky chodit s koledou a přáním po domácnostech. Lidem tak zbyla možnost přispívat pouze do pokladniček v obchodech, lékárnách a institucích, nebo podpořit potřebné převodem na účet. A druhá možnost přispět převodem do virtuálních pokladniček Tříkrálové sbírky zůstává v planosti i po jejím oficiálním ukončení. Účet s číslem 66008822/0800 a s variabilním symbolem Charity Opava 77708012 bude pro příspěvky otevřen všem, kteří to dosud nestihli, až do konce dubna 2021.

A kolik se letos vybralo v pokladničkách, umístěných na veřejných místech? „Na sečtení vždy potřebujeme přibližně čtrnáct dnů, ale to pokladničky chodí postupně,“ vysvětluje koordinátorka Tříkrálové sbírky na Opavsku Marie Hanušová. „Teď jich sice bude méně, ale zase se u nás sejdou všechny najednou, a zkušenosti s tím, jak dlouho bude počítání peněz za těchto podmínek probíhat, zatím nemáme,“ dodává. Podle jejího odhadu by mohly být výsledky k dispozici přibližně 7. února, možná trochu dříve.

Tím však Charita Opava získá jen částečnou informaci o celkové sumě vybraných peněz. Výsledky online koledování, které končí až 30. 4., dostaneme z centra až koncem dubna. Při čekání na výsledky Tříkrálové sbírky 2021 se tak budeme muset obrnit trpělivostí.

Soubory ke stažení

Plakát_opava tk 2021 online do konce dubna.pdf Plakát_opava tk 2021 online do konce dubna.pdf 428 kB

Děkujeme partnerům