Tříkrálová sbírka s číslem 20 právě skončila, začínáme počítat

15.01.2020 - Od 1. do 14. ledna probíhala v pořadí již dvacátá Tříkrálová sbírka. Úderem půlnoci sice pro koledníky skončila, ale před organizátory je ještě velmi mnoho práce. Především je čeká počítání výsledků, na které už jsou všichni určitě hodně zvědaví. V některých obcích již výsledek znají, ale na celkovou částku si budeme muset počkat do konce týdne.

Spočítat všechny dary totiž není vůbec jednoduché. V téměř 70 obcích a městech na Opavsku koledovalo hodně přes tisíc malých i větších koledníků. Charita Opava vydala více než 370 pokladniček a jejich rozpečeťování a počítání peněz je proces s předem danými pravidly. Pokladničky od koledníků z Opavy se například budou jako poslední otevírat a počítat za přítomnosti úřednic Magistrátu města Opavy. Bude to v pátek 17. ledna a krátce nato bychom snad mohli znát i výsledky za celé Opavsko, s nimiž Vás ihned seznámíme na těchto stránkách.

Co však stále běží, je soutěž o nejlepší tříkrálové foto nebo selfie, kterou Charita Opava pořádá spolu s týdeníkem REGION OPAVSKO. Fotografie můžete zasílat až do středy 22. ledna na mail trikralovka-selfie@charitaopava.cz. A až do 24. ledna přijímáme na mailu tks@charitaopava.cz také povídky do soutěže o nejlepšího tříkrálového spisovatele. Vše vyvrcholí na slavnostní vyhodnocením Tříkrálové sbírky ve středu 29. ledna 2020 v 16 hodin v kině Mír v Opavě. Kromě vyhlášení výsledků Tříkrálové sbírky a soutěží tu proběhne také napjatě očekáváné losování o stavebnice a chytré mobilní telefony.

Děkujeme partnerům