Tříkrálová sbírka průběžně: Opava je opět rekordní!

18.01.2019 - Hodně přes tisíc malých i velkých koledníků, kteří 14 dnů koledovali v 19. ročníku Tříkrálové sbírky v téměř 70 městech a obcích na Opavsku do více než 370 vydaných pokladniček. To jsou čísla, která provázela letošní Tříkrálovou sbírku, pořádanou Charitou Opava. Na ta nejdůležitější čísla o výnosu je ale zapotřebí si počkat, protože počítání peněz ve všech obcích, probíhající pod dohledem úředníků, trvá poměrně dlouho.

Pro obyvatele Opavy velmi potěšující údaj je ale znám již dnes, kdy řada dobrovolníků pod dohledem úřednic Magistrátu města Opavy rozpečeťovala a počítala obsah kasiček z Opavy. V samotném městě Opava se letos vybralo 794.275 korun, tedy o 43 tisíc korun více, než loni, kdy vybraná částka v Opavě poprvé překročila rekordní hranici tři čtvrtě milionu korun!

„Jménem Charity Opava bych chtěl z celého srdce poděkovat všem, kteří se na Tříkrálové sbírce podíleli, a také všem dárcům, kteří letos opět přispěli na dobrou věc,“ posílá slova díků ředitel Charity Opava Jan Hanuš.

Peníze z letošní Tříkrálové sbírky, jejíž podtituly zněl Opava sobě, budou opět sloužit nemocným seniorům a pacientům v terminálním stádiu, kterým charitní ošetřovatelská a pečovatelská služba spolu mobilním hospicem pomáhají v domácím prostředí, zlepší situaci zaměstnancům, znevýhodněným na trhu práce svým hendikepem, lidem s mentálním a duševním onemocněním či osobám s mentálním a zrakovým postižením. „Za finance z Tříkrálové sbírky si můžeme dovolit pořídit přístroje a financovat projekty, na které bychom jinak v běžném rozpočtu nenašli zdroje. Jsou to potřebné peníze navíc, které nám umožní služby po naše klienty dále zlepšovat a zkvalitňovat nad standartní úroveň,“ dodává Jan Hanuš.

Celkový výnos Tříkrálové sbírky na Opavsku budeme mít spočítaný až v úterý 22. ledna. Společně s údaji o tom, kolik se vybralo v jednotlivých obcích, ho pak najdete v aktualitách na těchto stránkách.  

Soubory ke stažení

OPava.pdf OPava.pdf 410 kB

Děkujeme partnerům