Tříkrálová sbírka překročila magickou hranici dvou milionů korun!

22.01.2018 - Tříkrálová sbírka 2018 je rekordní, magickou hranici dvou milionů překročila výsledkem 2.190.037 korun dokonce o sto devadesát tisíc!

Velkou naději skýtaly už výborné výsledky letošní Tříkrálové sbírky ve městě Opavě, kde se vybralo přes tři čtvrtě milionu korun, tedy o 116 tisíc více, než loni. Ale až do doby, než byly sečteny výnosy v poslední obci, kde letos Charita Opava koledovala, nebylo jisté, zda Tříkrálová sbírka 2018 překoná tu loňskou, v níž chybělo jen málo k dosažení magické hranice dvou milionů. Dnes už to víme – Tříkrálová sbírka 2018 je rekordní, hranici dvou milionů korun překročila výsledkem 2.190.037 korun dokonce o sto devadesát tisíc!

„Je to úžasný výsledek a všem, kteří se na něm podíleli, bych za něj chtěla z celého srdce poděkovat jménem Charity Opava a především těch lidí, kterým budou vybrané finance celý rok pomáhat,“ vzkazuje občanům Opavy hlavní koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Gilíková. Skvělý výsledek je společným dílem mnoha organizátorů, malých i velkých koledníků a tisíců ochotných občanů Opavska, kteří přispěli do 367 vydaných pokladniček. Asi tisíc dvě stě malých i velkých Kašparů, Baltazarů a Melicharů koledovalo pro Charitu Opava v přibližně 350 skupinkách od 1. do 14. ledna v Opavě, Hradci nad Moravicí a dalších 64 vesnicích.

Ochota lidí pomáhat ve svém bezprostředním okolí pomocí Tříkrálové sbírky stále roste. Zatímco v roce 2010 se vybralo 1.170.014 korun, v roce 2014 už to bylo 1.520.198 korun, v roce 2016 1.901.016 korun a loni 1.987.138 korun. Letošní výnos 2.190.037 korun tak překonal už tak velmi úspěšný loňský rok o 202 tisíc korun. „Peníze, které jsme s Vaší pomocí vybrali, budou poskytnuty nemocným seniorům a pacientům v terminálním stádiu, lidem, kteří se dostali do krizové situace nebo hmotné nouze, osobám s mentálním nebo duševním postižením a také těm, kteří nemohou sehnat práci z důvodu různých handicapů,“ vzkazuje spolu s díky ředitel Charity Opava Jan Hanuš.„O tom, co vše jsme za Vaše peníze potřebným pořídili, budeme průběžně informovat, abyste se mohli těšit spolu s námi,“ dodává.

Podrobnější informace o tom, kolik se vybralo v jednotlivých městech a obcích, naleznete zde:

Na zaslouženou odměnu za svou práci se již mohou těšit také všichni koledníci i vedoucí skupinek. Na slavnostním vyhodnocení Tříkrálové sbírky ve čtvrtek 25. ledna 2018 v 15.30 hodin v kině Mír je čeká kromě losování výherců chytrých mobilů a vyhodnocení soutěže o nejlepší Tříkrálové selfie nebo foto také promítání pohádky Mimi šéf.

Zveme také všechny v pátek 9. února v 18 hodin na mši svatou, která bude sloužena v kostele sv. Vojtěcha na Dolním náměstí v Opavě jako poděkování za zdárný průběh Tříkrálové sbírky s prosbou o Boží požehnání pro dárce i koledníky.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2018 podle obcí ve formátu pdf.

Děkujeme partnerům