Tříkrálová sbírka překonala očekávání, vybralo se 2.326.492 korun! Podívejte se na výsledky ve Vaší obci a video

21.01.2019 - Výsledky Tříkrálové sbírky, pořádané na Opavsku Charitou Opava, jsou rok od roku lepší, loni dokonce překonaly částkou 2.190.037 korun dlouho nedostižnou hranici dvou milionů korun. Tehdy se zdálo, že Tříkrálová sbírka dosáhla vrcholu a že bude úspěch, pokud se v roce 2019 podaří loňskému výsledku alespoň přiblížit. I proto zavládlo v pondělí 21. ledna, kdy byla spočítána poslední z vydaných pokladniček, v Charitě Opava velké nadšení – vybralo se 2.326.492 korun!

Tento skvělý výsledek dosáhlo společným úsilím přes tisíc koledníků, kteří od 1. do 14. ledna často v mrazu a nepohodě koledovali v téměř 70 městech a obcích na Opavsku. A je samozřejmě také velkou zásluhou tisíců lidí, kteří otevřeli svá srdce a do více než 370 vydaných pokladniček letos přispěli částkou, která oproti očekávání dokonce překonala loňský rekordní výsledek.

„Jménem Charity Opava a našich klientů bych chtěl ještě jednou z celého srdce poděkovat všem, kteří se na Tříkrálové sbírce podíleli, a také všem dárcům, kteří letos opět přispěli na dobrou věc,“ posílá slova díků ředitel Charity Opava Jan Hanuš. „O tom, jak Vaše dary využíváme, budeme tak jako každý rok průběžně informovat, abyste se mohli z pomoci našim bližním radovat spolu s námi,“ dodává.

Peníze z letošní Tříkrálové sbírky, jejíž podtitul zněl Opava sobě, budou opět sloužit nemocným seniorům a pacientům v terminálním stádiu, kterým charitní ošetřovatelská a pečovatelská služba spolu mobilním hospicem pomáhají v domácím prostředí, zlepší situaci zaměstnancům, znevýhodněným na trhu práce svým hendikepem, lidem s mentálním a duševním onemocněním či osobám s mentálním a zrakovým postižením. „Za finance z Tříkrálové sbírky si můžeme dovolit pořídit přístroje a financovat projekty, na které bychom jinak v běžném rozpočtu nenašli zdroje. Jsou to potřebné peníze navíc, které nám umožní služby pro naše klienty dále zlepšovat a zkvalitňovat,“ upřesňuje Jan Hanuš.

Pusťte si také reportáž o výsledku Tříkrálové sbírky Opavě, odvysílala ji TV Polar 23. ledna:

A jak dopadla letošní Tříkrálovka ve vaší obci? Podívejte se na přehled:

Soubory ke stažení

Výsledky_Tříkrálové_sbírky_v_67_obcích.pdf Výsledky_Tříkrálové_sbírky_v_67_obcích.pdf 443 kB