Tříkrálová sbírka 2021 bude! V každé z možných variant počítáme s dobrovolníky, bez kterých se neobejdeme

26.10.2020 - Tak jako každý rok, i letos v listopadu začne Charita Opava intenzivně připravovat Tříkrálovou sbírku. Ta začíná až 1. ledna, ale do té doby čeká organizátory mnoho práce, především pak musí být sestaveny skupinky koledníků. I když se nad Tříkrálovou sbírkou 2021 vznáší mnoho otazníků, jedno je jisté. „Určitě proběhne, jen zatím nevíme, v jaké formě,“ vzkazuje její koordinátorka Marie Hanušová.

V tuto chvíli se chystají tři varianty Tříkrálové sbírky, Charita Opava pak zvolí tu, kterou bude možno použít podle aktuální epidemiologické situace. Pokud by to okolnosti umožnily, proběhne „Tříkrálovka“ v lednu 2021 stejně jako každý rok. Budou-li v té době platit jakákoliv epidemiologická opatření, bude se Tříkrálové sbírka konat s omezeními. Třetí varianta pak pracuje s nutností uspořádat sbírku jen virtuálně. „V každé z těchto variant však spoléháme na naše dobrovolníky, bez jejichž pomoci se neobejdeme“ dodává Marie Hanušová. Proto s dobrovolníky již nyní začíná komunikovat a připravovat je na to, že v pořadí již jedenadvacátý ročník Tříkrálové sbírky bude možná netypický, ale určitě se ho nemíníme vzdát.

Výnosy z Tříkrálové sbírky jsou důležitou položkou v rozpočtu Charity Opava a jejich výpadek by tato organizace bolestivě pocítila. Loni se čtrnáctidenního koledování zúčastnilo více než tisíc Kašparů, Baltazarů a Melicharů v téměř sedmdesáti obcích na Opavsku. Společně vykoledovali 2.440.484 korun.

Děkujeme partnerům