Tříkrálová sbírka 2019 skončila, výsledky budeme možná znát už v pátek

15.01.2019 - Tříkrálová sbírka 2019 úderem půlnoci z 14. na 15. ledna skončila. V mnoha obcích Opavska již proběhlo nebo v nejbližších dnech proběhne rozpečeťování tříkrálových pokladniček a počítání peněz. Pokud bude vše probíhat podle plánu, měla by být celková letošní vykoledovaná částka známa v pátek 18. ledna odpoledne.

V téměř 70 obcích a městech na Opavsku koledovalo hodně přes tisíc malých i větších koledníků. V tuto chvíli je již spočítána přibližně třetina z více než 370 vydaných pokladniček a jejich počet hodinu od hodiny roste.

Rozpečeťování pokladniček a počítání peněz je proces s předem danými pravidly, jako poslední se budou za přítomnosti úřednic Magistrátu města Opavy v pátek 18. ledna od rána otevírat a počítat pokladničky z Opavy. Celkové výsledky by pak měly být známy krátce poté, co se k ostatním spočteným městům a obcím přidá výsledek z Opavy, kde koledovalo nejvíce skupinek. Pak budeme znát odpověď na otázku, zda se podaří překonat loňskou rekordní částku, přesahující dva miliony korun.

Souběžně pokračuje vyhodnocování tříkrálových soutěží – příští týden zasedne komise, která vybere nejlepší tříkrálové foto, stále také přijímáme povídky do soutěže o nejlepšího tříkrálového spisovatele. Vše vyvrcholí ve středu 30. ledna v 15.30 hodin v kině Mír v Opavě, kde budou výsledky těchto soutěží slavnostně vyhlášeny a proběhne také napjatě očekáváné losování o poukázky do aquaparku a mobilní telefony Samsung Galaxy J3.

Děkujeme partnerům