Tříkrálová sbírka 2017 právě začíná

01.01.2017 - Hned od 1. ledna 2017 budeme v ulicích více než šedesáti měst a obcí Opavska potkávat Tři krále, kteří budou dům od domu v nejstarší charitativní sbírce v České republice přít lidem dobré vůle vše dobré v nadcházejícím roce a zároveň je požádají o příspěvek pro ty z nás, kterým se zrovna dobře nevede.

Hned od 1. ledna 2017 budeme v ulicích více než šedesáti měst a obcí Opavska potkávat Tři krále, kteří budou dům od domu v nejstarší charitativní sbírce v České republice přát lidem dobré vůle vše dobré v nadcházejícím roce a zároveň je požádají o příspěvek pro ty z nás, kterým se zrovna dobře nevede.

Ve skutečnosti ale bude těchto Kašparů, Baltazarů a Melicharů několik stovek, loni se Tříkrálové sbírky zúčastnilo jen na Opavsku více než tři sta koledníků. Spolu s lidmi, kteří jim přispěli do zapečetěných kasiček, tak pomohli vybrat téměř dva miliony korun. Tyto peníze pak pomáhaly celý rok 2016 potřebným, především seniorům na Opavsku. Nejinak tomu bude i letos, kdy má Charita Opava výtěžek sbírky v plánu využít na nákup zdravotnického materiálu pro klienty ošetřovatelské, pečovatelské a hospicové péče, pro pečovatelskou službu či k zaměstnávání osob, znevýhodněných na trhu práce.

Přestože koledovat se začne hned první den roku 2017, tradiční Tříkrálový průvod je naplánován na čtvrtek 5. ledna. Začne v 16 hodin před kostelem sv. Vojtěcha na Dolním náměstí v Opavě požehnáním koledníků, kteří se pak vydají za zvuku rytmů bubenického orchestru Boris na Horní náměstí. Tady se Tři králové, které tradičně ztvární herci Slezského divadla, pokloní Ježíškovi v Betlémě a sehrají krátké představení. Setkání doplní vystoupení pěveckého sboru Domino.

Také letos je pro tříkrálové koledníky připraveno mnoho soutěží – o nejlepší Tříkrálové selfie s týdeníkem REGION OPAVSKO, o chytré mobily Huawei P8 lite, poukázky na knihy či vstup do aqaparku. Žádného z koledníků pak nemine pozvání do aquaparku v Kravařích nebo na bruslení či promítání filmu v kině Mír u příležitosti slavnostního vyhlášení výsledků sbírky a soutěží. Tříkrálová sbírka potrvá až do 15. ledna, takže zájemci o koledování mají stále možnost se přihlásit u její koordinátorky Marie Gilíkové na tel. 604 175 518 nebo na mailu gilikova@charitaopava.cz.

Děkujeme partnerům