Tip na prázdninový výlet - Hvězdy Charity Opava v Neplachovicích

01.08.2018 - Skvělý tip na rodinný výlet přináší uprostřed prázdnin Charita Opava. Podívejte se, co vše jsme pro Vás připravili na hvězdné výstavě na zámku v Neplachovicích.

Skvělý tip na rodinný výlet přináší uprostřed prázdnin Charita Opava. Podívejte se, co vše jsme pro Vás připravili na hvězdné výstavě na zámku v Neplachovicích.

Co si z chráněných dílen odnesly Simona Stašová nebo Lucie Bílá? Jaké další známé osobnosti spolupracují s Charitu Opava? A víte o tom, že se s výrobky z těchto dílen můžete setkat třeba v pražském hotelu Hilton? Odpovědi na tyto i další zajímavé otázky přináší expozice Charity Opava, která je k vidění na zámku v Neplachovicích.

Spolu s keramickými, šitými a tkanými výrobky, hračkami či rozmanitými předměty, zhotovenými na speciálním laserovém přístroji, se zde můžete seznámit i s tím, co pro Charitu Opava dělají například lanškrounský děkan Zbigniew Czendlik, herec Jaromír Dušek, písničkář Pavel Helan nebo trenér BK Opava Petr Czudek. A nejen to, dozvíte se o tom, na jaká zajímavá místa doma i ve světě již prorazily charitní dílny se svými výrobky a připomenout si budete moci také kopii Lichtenštejnského zámku, vyrobenou pro lichtenštejnského knížete Hanse Adama II.

Letošní expozice přináší také řadu dalších zajímavých výstav – na své si přijdou obdivovatelé historických motorek-veteránů, jimž svou sbírku představí pan Vít Satke, připravena je také kolekce krásných fotografií, které na cestách po Norsku a Islandu pořídili Silvie Drevenáková a Michal Strak. Kromě toho jsou na zámku k vidění také dětské dřevěné modely a hračky a další.

Zámecká sezóna v Neplachovicích potrvá až do 22. září a otevřeno zde mají vždy v sobotu a neděli od 10 do 16 hodin. Mimo uvedenou dobu si ale prohlídku můžete domluvit na neplachovické radnici na telefonu 553 662 221.

Výlet do Neplachovic, ať už vlakem, nebo po velmi pohodlné cyklostezce, tak může být dobrým tipem na prázdninový rodinný výlet. Součástí výstavy Charity Opava je také prodej výrobků z Chráněných dílen sv. Josefa i Chráněných dílen ve Vlaštovičkách, takže si z výletu můžete přivézt také krásný suvenýr nebo hračku.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům