Terapie v klidu pro lidi s duševním onemocněním

16.07.2018 - V krásnou místnost se po stavebních úpravách změnila půda Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné na Kylešovské ulici v Opavě. Klienti tohoto střediska Charity Opava, které loni oslavilo dvacet let činnosti, tak získali potřebný prostor pro individuální konzultace i skupinové terapie.

V krásnou místnost se po stavebních úpravách změnila půda Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné na Kylešovské ulici v Opavě. Klienti tohoto střediska Charity Opava, které loni oslavilo dvacet let činnosti, tak získali potřebný prostor pro individuální konzultace i skupinové terapie.

Rekonstrukci v rámci projektu „Terapie v klidu“ finančně podpořil Moravskoslezský kraj. „Díky tomu dojde k výraznému zkvalitnění našich služeb,“ pochvaluje si vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení Kateřina Víchová. „Současně jsme totiž upravili také ostatní prostory našeho střediska na Kylešovské ulici, takže dnes už mohou naši klienti využívat všech výhod kvalitního technického zázemí,“ dodává.

Rekonstruované středisko Charity Opava poskytuje služby chráněného bydlení a podpory v bydlení dospělým lidem s psychickým onemocněním formou tréninku dovedností a snaží se je posunout o něco dál, než jsou schopny psychiatrické léčebny. Zařízení je členem Asociace komunitních služeb pro duševně nemocné v ČR a České asociace pro psychické zdraví. Poskytuje také následnou péči lidem s duševním onemocněním a pomáhá jim znovu nalézt vlastní síly k naplnění života v oblasti vztahů, bydlení, volného času, vzdělání, práce či dalších pro ně významných oblastech.

Děkujeme partnerům