Světlo za zemřelé klienty Pokojného přístavu

22.11.2018 - Svíčku za svého zemřelého, kterého na poslední cestě doprovodili pracovníci mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav, mohli zapálit pozůstalí ve středu 21. listopadu během mše svaté. V klášterní kapli Neposkvrněného početí Panny Marie na Kylešovské ulici v Opavě ji sloužil O. Klement Rečlo.

Jednalo se v pořadí již osmé listopadové setkání sester a lékařů Pokojného přístavu s rodinnými příslušníky zemřelých klientů. Pokojný přístav za jedenáct let své služby doprovodil na poslední cestě v domácím prostředí téměř 1.200 lidí. Vztahy, které vznikají mezi personálem a lidmi, pečujícími doma o své blízké, bývají často velmi osobní a přetrvávají i poté, co již služeb Pokojného přístavu není zapotřebí. I proto je možnost potkat se na mši svaté za zemřelé klienty a následně pak v méně formálním prostředí Denního stacionáře pro seniory vítanou možností se opět setkat a povyprávět si.