Studenti Slezské univerzity organizují sbírku potravin pro Charitu Opava

20.04.2018 - Potravinovou sbírku pro klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné Charity Opava zorganizovala na dny 23. až 28. dubna v rámci akce Týdne dobré vůle Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě. Spolupráce Asociace a Charity Opava tím vstupuje již do čtvrtého ročníku.

Potravinovou sbírku pro klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné Charity Opava zorganizovala na dny 23. až 28. dubna v rámci akce Týdne dobré vůle Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě. Spolupráce Asociace a Charity Opava tím vstupuje již do čtvrtého ročníku.

Od pondělí 23. do pátku 27. dubna bude sbírka probíhat v budovách Slezské univerzity v Opavě a ve vybraných opavských základních a středních školách. Do akce se kromě Slezské univerzity v Opavě zapojily také školy ZŠ Suché Lazce,Církevní konzervatoř Opava, Slezské Gymnázium Opava, ZŠ T. G. Masaryka Opava a Základní škola Ilji Hurníka Opava. Od pátku 27. do soboty 28. dubna pak bude sběrné místo umístěno i před prodejnu Albert v Obchodním centru Breda & Weinstein, kde mohou přispět také občané. „Potravinová sbírka je součástí Týdne dobré vůle, v němž Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě také organizuje darování krve,“ dodává za pořádající instituci Nikola Konečná.

Vybrané potraviny pomůžou psychicky nemocným klientům Charity Opava, jejichž finanční situace není právě nejlepší. Akce již od svého vzniku pomáhá klientům Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné přinesla několik zcela zaplněných automobilů potravin a hygienických potřeb. Studenti, kteří si toto středisko Charity Opava před lety vybrali sami, velmi dobře vědí, komu jsou potraviny a další zboží určeny, protože se přišli do Chráněného a podporovaného bydlení osobně přesvědčit o tom, jak se s výsledky jejich snažení nakládá.

Vybírané potraviny by měly klientům sloužit dlouhodobě, proto je důležitá doba jejich expirace. Z potravin uvítají především cukr, těstoviny, kávu a čaj, kompoty, okurky, rajčatový protlak i drobné sladkosti jako například oplatky či sušenky, z hygienických prostředků nejvíce klienti ocení sanitu na WC či čisticí prostředky jako například Jar.

„Studentům, všem organizátorům i těm, kteří přispějí, jejich jménem co nejsrdečněji děkuji,“ připojuje poděkování vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení Kateřina Víchová.

 

Děkujeme partnerům