Stěbořičtí deváťáci pořádali celý školní rok dobročinné akce pro Mraveneček

10.07.2018 - Finanční dar ve výši ve výši 12.666 korun předali koncem školního roku Mravenečku žáci 9. třídy Základní školy Stěbořice spolu s třídní učitelkou Petrou Mikulovou. Všechny tyto peníze vydělali během školního roku na dobročinných akcích, které sami pořádali.

Finanční dar ve výši ve výši 12.666 korun předali koncem školního roku Mravenečku žáci 9. třídy Základní školy Stěbořice spolu s třídní učitelkou Petrou Mikulovou. Všechny tyto peníze vydělali během školního roku na dobročinných akcích, které sami pořádali.

O tom, že žáci stěbořické deváté třídy chystají pro Mraveneček na závěr školního roku toto překvapení, v tomto denním stacionář pro děti a mládež s kombinovanými vadami Charity Opava věděli. Žáci je totiž navštívili loni v září během Dne otevřených dveří a pobyt zde je natolik zaujal, že slíbili, že  budou pro Mravenečky pořádat různé dobročinné akce. Po celý školní rok pak například ve škole pekli a prodávali palačinky nebo langoše a utržené peníze střádali. „A školní rok utekl jako voda a najednou byli tady,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková.

Původně měla být sbírka určena na pořízení druhé zvedací jednotky pro klienty, kterou v Mravenečku loni výrazně postrádali. „Protože jsme ale mezitím dostali potřebné finance od herce Jaromíra Duška, domluvili jsme se s žáky, že za peníze koupíme pomůcky, které našim klientům zpříjemní život,“ vysvětluje Jana Konopková. A uznale dodává: „Ohromně si vážíme toho, že už žáci základní školy se umí domluvit a zorganizovat dobročinnou akci s tak skvělým výsledkem, moc za to děkujeme!“

Děkujeme partnerům