„Sportovní den (nejen) pro klienty“ je skvělým programem na sobotní dopoledne pro celou rodinu.

10.09.2019 - Ve velké sportoviště s velmi netradičními disciplínami se změní v sobotu 21. září dopoledne areál fotbalového hřiště v Kylešovicích. Akci s názvem „Sportovní den (nejen) pro klienty“ zde pro všechny malé i velké zájemce z řad široké veřejnosti uspořádají společně Charita Opava a opavský Okresní fotbalový svaz. Výtěžek z akce, která může být vítaným zpestřením sobotního dopoledne pro celou rodinu, bude věnován mobilnímu hospici Pokojný přístav.

Možnost nahlédnou do života lidí a sportovců s handicapem přinese nejen zábavu, ale také poučení. „Kde jinde byste si mohli vyzkoušet slalom na invalidním vozíku, showdown, šupec, jízdu na dvoukole, překážkovou dráhu či speciální ruské kuželky, které používají například nevidomí,“ vzkazují organizátoři. Na všechny návštěvníky čeká občerstvení, soutěžící také obdrží diplom a originální medaili.

Součástí sportovního odpoledne bude také fotbalový turnaj sponzorských týmů a bohatý doprovodný program, například ukázka masáže šíje Wellness centra Charity Opava či měření krevního tlaku.

Fotbalový turnaj sponzorských týmů bude v areálu kylešovského sportovního hřiště na ulici U Hřiště zahájen v 9 hodin, o půl hodiny později, tedy v 9.30 hodin, se sportoviště otevře pro klienty opavských sociálních organizací a širokou veřejnost. Záštitu nad akcí převzal senátor Herberta Pavera.

„Náš sportovní den je ideální příležitostí, jak prožít den s klienty sociálních organizací a alespoň trochu se vcítit do jejich situace,“ dodává jako pozvánku ředitel Charity Opava Jan Hanuš.

Soubory ke stažení

Sportovní_den_2019.pdf Sportovní_den_2019.pdf 1880 kB

Děkujeme partnerům