Sbírka na vozík pro paní Helu má skvělý start, ale stále jsme na začátku (+ repo TV NOE)

04.09.2019 - Velmi dobře se rozběhla sbírka paní Hely Jombíkové na nový elektrický vozík. Během čtyř dnů se podařilo na crowdfundingovém portálu Startovač vybrat 40 procent z celkové částky 73.200 korun. Tento skvělý výsledek ale zdaleka neznamená, že máme vyhráno a že bude moci básnířka Hela Jombíková v listopadu dorazit do Hradce nad Moravicí na festival Hradecký slunovrat a recitovat zde publiku své básně.

Sbírku, nazvanou „Pozvěme paní Helu na Hradecký slunovrat na novém vozíčku“ podporují Charita Opava a Hradecký slunovrat. Podrobnosti o jejím účelu i o paní Hele Jombíkové najdete zde:

Každý z dárců, který na Startovači přispěje, si může vybrat z řady atraktivních i originálních odměn. Některé jsou již sice rozebrány, na nového vlastníka ale stále čeká například originální hraný a podepsaný dres basketbalisty Tomáše Satoranského, podepsaný dres Erika Hrni z HC Oceláři Třinec, masáže Wellness centra Charity Opava a mnoho dalších zajímavých cen. Více na tomto odkazu:

O celé akci natáčí sběrný dokument režisér Martin Žucha. Ten také zachytil okamžik spuštění sbírky pro Noeviny, které měly premiéru na TV NOE v úterý 3. září večer. Reportáž si můžete připomenout zde:

Vozík pro paní Helu - plakát.pdf Vozík pro paní Helu - plakát.pdf 817 kB