Radost může mít otevřeno, ale stále platí přísné hygienické předpisy

10.06.2020 - Přestože Charita Opava po mnoha týdnech opět zprovoznila služby, které byly uzavřeny z důvodu nouzového stavu, stále máme povinnost dodržovat poměrně přísná hygienická vládní nařízení. Platí to i pro sociálně terapeutickou dílnu Radost, která se musí vyrovnávat s omezeními, která současná situace přináší.

Zaměstnankyně Radosti proto žádají všechny rodiče a opatrovníky, aby dostatečně včas zavolali a domluvili se na dni příchodu klientů, protože se musí připravit na to, kolik jich bude v ten který den přítomno. Na stránkách Charity Opava si také musí stáhnout čestné prohlášení o zdravotním stavu klienta, vyplnit ho a nechat podepsat buď klientem či opatrovníkem. Krom toho musí také zajistit dva kusy nejlépe látkových roušek, které si klient musí přinést sebou.

Zaměstnankyně Radosti také prosí všechny rodinné příslušníky, aby nevstupovali do prostor služby, předpisy to neumožňují. „Před vstupem máme umístěné zvonky, prosím zvoňte, postaráme se o Vás, není to náš výmysl, takto nám to nařizují předpisy,“ vzkazuje vedoucí Radosti Tereza Šenková.

Před vstupem do služby klientovi vždy změří teplotu, poté následuje dezinfekce rukou. „Doporučujeme, aby si s sebou každý klient nosil čisté oblečení na pobyt v dílně a oblečení vhodné na práci na zahradě,“ dodává Šenková. Po celou dobu pobytu musí mít klienti nasazenu roušku a pravidelně si dezinfikovat ruce. Radost také do 22. června nemůže zařídit dovoz obědů. Pokud zde klient zůstává i po poledni, doporučujeme si přinést vlastní oběd.

„Do odvolání se z důvodu hygienických opatření také ruší přestávky na svačinu a oběd, každý klient bude chodit jíst samostatně podle domluvy do oddělené místnosti,“ doplňuje Tereza Šenková. I proto doporučuje pobyt v Radosti maximálně do 13:30 hodin, poté se služba musí dezinfikovat, v prostorách se špatně dýchá a je problém zaručit dodržování potřebných rozestupů.

„Za příznivého počasí se budeme snažit chodit častěji ven na vycházky a třeba pracovat na zahradě, v pondělí 15. června se například chystáme na prohlídku zámku v Raduni,“ uzavírá Tereza Šenková. Aktuální informace je možno najít na webových stránkách a facebooku Radosti.

Děkujeme partnerům