Povedlo se! Klienti Radosti se můžou těšit na pojízdnou kavárnu, děkujeme!

10.06.2021 - Povedlo se! Celkem 112.555 korun na pořízení pojízdné kavárny pro klienty sociálně terapeutické dílny Radost vybralo za 41 dnů 216 přispěvatelů crowdfundingu s názvem Káva pro Radost na Hradeckém slunovratu. A to je o 12.555 korun více, než kolik bylo zapotřebí, aby byl projekt úspěšný! Klienti Radosti se tak můžou těšit na speciální elektrickou motokavárnu, se kterou premiérově přijedou poslední červnový víkend na festival Hradecký slunovrat a poté na mnoho dalších akcí ve veřejném prostoru.

Crowdifunding pro klienty Radosti, kterými jsou lidé s psychickým onemocněním a mentálním znevýhodněním, byl na portálu Donio.cz spuštěn v pátek 30. dubna večer a skončil 10. června v 19 hodin. Klienti Radosti po celou tu dobu napjatě sledovali, jak postupně mizí mnohé zajímavé odměny, kterými akci podpořila řada lidí i institucí. Velký zájem byl o komentované prohlídky konkatedrály P. Marie, knížky Karin Lednické či Zbigniewa Czedlika s osobním věnováním, výrobky z Chráněných dílen Charity Opava nebo vzpomínkové CD na houslistku Jitku Šuranské s podpisem kytaristy Petra Uviry. Zcela vyprodány byly také třídenní vstupenky na festival Hradecký slunovrat, který je partnerem akce.

S originální přestavbou elektrotříkolky na motokavárnu si již lámou hlavu konstruktéři a technologové firmy Hagemann. O tom, jak pokračuje, Vás budeme průběžně informovat.

Průměrná výše příspěvku činila 521 Kč, přičemž darované částky se pohybovaly v rozpětí od stokoruny až po deset tisíc korun. Rozesílání odměn již začalo a dárci se mohou na své ceny těšit v nejbližších dnech. Všem bychom chtěli co nejsrdečněji poděkovat. A až klienty Radosti i s jejich pojízdnou kavárnou potkáte, přihlaste se, rádi Vás poznáme a uvaříme Vám skvělou kávu!