Postní almužna ze Služovic a Vrbky míří ke klientům podporovaného bydlení

04.04.2018 - Občané obcí Služovice a Vrbka letos opět během postní doby mysleli na klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. Během akce Postní almužna pro ně přinášeli jako dary různou sanitu, především úklidové a hygienické prostředky. V úterý 3. dubna přivezl do Charity Opava plné auto této pomoci osobně starosta obce Služovice Petr Weczerek.

Občané obcí Služovice a Vrbka letos opět během postní doby mysleli na klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. Během akce Postní almužna pro ně přinášeli jako dary různou sanitu, především úklidové a hygienické prostředky. V úterý 3. dubna přivezl do Charity Opava plné auto této pomoci osobně starosta obce Služovice Petr Weczerek.

Postní sbírku pro klienty tohoto střediska Charity Opava letos zorganizovalo již po šesté ve spolupráci s obcí Služovice občanské sdružení Služovice a Vrbka. Jeho členové se nejprve informovali o tom, že by klienti nejvíce uvítali různé hygienické potřeby a zboží, a sbírku pak vyhlásili v obecním zpravodaji, v ohláškách či obecním rozhlasem. Aby byly darované hygienické potřeby co nejrozmanitější, rozepsala jedna z organizátorem sbírky paní Marcela Švestková různé druhy zboží, na lístečky, které si lidé rozebírali. Až do pátku 23. března se ve Služovicích dary shromažďovaly na radnici, ve Vrbce pak u paní Ilony Michalčíkové.

Klienti Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné si této pomoci velmi váží. Jejich onemocnění je totiž doprovázeno finančním nedostatkem, protože jsou většinou nuceni vyjít jen ze svých invalidních důchodů. Občanům Vrbky a Služovic, kteří letos sbírku opět zorganizovali a také do ní přispěli, posílají srdečné poděkování.

Děkujeme partnerům