Podpořte jako firma RKL či dopravní podnik Chráněné technické dílny, dejte jim práci!

13.12.2018 - Opavská firma RKL nebo Městský dopravní podnik Opava patří mezi firmy, které podporují Chráněné technické dílny Charity Opava tím, že jim zadávají práci. Nejen, že tím přispívají k ekologické likvidaci odpadu, ale k roli společensky odpovědné firmy se hlásí i tím, že díky jejich zakázkám získají práci lidé s různými handicapy.

Jsou to už více než tři roky, co se opavská firma RKL rozhodla podporovat Charitu Opava také tím, že bude zadávat práci Chráněným technickým dílnám, které ve Velkých Hošticích zaměstnávají při likvidaci ekologického odpadu osoby, neumístitelní vinou různých handicapů na trhu práce. Od té doby zde pravidelně přiváží ke skartaci stovky kilogramů dokumentů. Nejinak tomu bylo i na závěr tohoto roku.

První velkou várku papírových dokumentů, určených ke skartaci, přivezl nákladní vůz firmy RKL koncem listopadu, počátkem prosince pak následovala várka druhá, celkem v objemu 5.760 kilogramů skartu.

Městský dopravní podnik Opava, věrný ocenění v celorepublikové soutěži „Podnikáme odpovědně“, zase do hoštických dílen navezl na skartaci 980 kilogramu papíru a 2.940 kilogramu elektra, mimo jiné staré odbavovací automaty, které u řidičů autobusů a trolejbusů před časem nahradily nové, modernější.

„Firmě RKL a Městskému dopravnímu podniku Opava děkujeme, stejně jako všem dalším podnikům a firmám, které na nás pamatují, vážíme si toho,“ dodává vedoucí chráněných dílen Tomáš Schaffartzik.

Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích nabízí kromě profesionální skartace papíru a likvidace elektroodpadu i takzvanou demagnetizaci, tedy profesionální likvidaci dat na harddiscích. Každá zakázka, kterou zde firmy podobně jako RKL či Dopravní podnik města Opavy zadají, přispějete k zachování pracovních míst pro lidi se zdravotním postižením, kterých zaměstnává více než třicet.

Zadáním skartace či likvidace elektroodpadu mohou firmy, organizace a instituce vyřešit také tzv. náhradní plnění, protože dílny splňují podmínky pro plnění povinného podílu podle § 81 Zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb.

Děkujeme partnerům