Podívejte se, jak to sluší číšníkům z RADOSTI

04.07.2018 - V číšníky se na dva dny koncem června změnili klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Podívejte se, jak jim to slušelo.

V číšníky se na dva dny koncem června změnili klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Na Horním náměstí v Opavě připravovali a servírovali kávu, čaj a studené nápoje účastníkům Ošetřovatelských dnů prevence, pořádaných Fakultou veřejných politik Slezské univerzity.

Pro klienty Radosti nebylo obsluhování žádnou novinkou. V Historické výstavní budově Slezského zemského muzea připravují a servírují již několik let rauty při příležitosti vernisáže fotosoutěže MŮJ SVĚT, a před dvěma lety si práci číšníků vyzkoušeli také v bývalém centru Slezanka na Horním náměstí v Opavě. Tady téměř celý měsíc zazářili coby obsluha Galerijní kavárny Re-use. Letos je ke spolupráci pozvali pracovníci Ústavu ošetřovatelství Fakulty veřejných politik Slezské univerzity v Opavě, která pořádá na Horním náměstí v Opavě Ošetřovatelské dny prevence již řadu let.

Kolemjdoucí si na této akci mohli po oba dny trvání nechat změřit krevní tlak či množství tělesného tuku a vody, nacvičit kardiopulmonální resuscitace nebo využít poradenství v oblasti prevence nádorových a kardiovaskulárních onemocnění. Krom toho si mohli vyzkoušet jízdu na invalidním vozíku nebo pomocí speciálních obleků zažít pocity těhotné ženy nebo seniora či opilého člověka a nechyběly ani nejrůznější soutěže pro děti.

A protože se všichni zájemci o tyto služby potřebovali velmi často občerstvit, připravovali pro ně klienti Radosti po oba dny kávu a čaj, různé nápoje nebo prodávali balené vody. Jako číšníci se klienti Radosti, které obsluhování velmi baví, opět osvědčili. Podívejte se, jak jim to slušelo.