Pavel Helan zahraje pro Pokojný přístav!

15.11.2017 - Písničkář Pavel Helan vystoupí ve středu 6. prosince v opavském kině Mír. Přijďte se pobavit a zároveň podpořit dobrou věc - koncert bude benefiční, celý výtěžek je určen pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav.

Písničkář Pavel Helan vystoupí ve středu 6. prosince v 19 hodin v opavském kině Mír. Jeho koncert bude benefiční, protože celý výtěžek je určen pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav.

Pavel Helan je opavskému publiku velmi dobře znám. Dvakrát již vystoupil společně s lanškrounským děkanem Zbigniewem „Zibi“ Czendlikem na akcích, pořádaných Charitou Opava, jednou pak zahrál dopolední speciální koncert v opavském klubu Art pouze pro klienty sociálních služeb. Na prosincovém koncertu ovšem představí kromě známých písní z předchozího alba „iBůh“ také písničky z nového CD, které dokončil v Ostravě doslova před pár dny. Jmenuje se Rapper a najdete na něm také skladby zasněné Údolí, zamilovanou V náručí nebo modlitbu Buď se mnou. „Můžete se těšit na novou dávku písní, ve kterých nechybí úsměv, prožitek spirituality a lásky,“ slibuje písničkář. Opavské vystoupení bude součástí adventního turné Pavla Helana, které by se dalo stručně popsat „kostely, sály a jeden parník“. Písničkář na něm navštíví šestnáct měst v České republice a na Slovensku, kde se proslavil zejména díky společnému koncertování s folkovou legendou Janem Nedvěděm. Na turné bude Pavla Helana doprovázet vynikající cellista Štěpán Švestka a kromě písniček z nového alba na něm určitě zazní také populární Ajfon nebo dětská píseň Zahrádka, která se stala ústředním hudebním motivem v novém krátkém dokumentu o Charitě Opava.

Přestože Pavel Helan spolupracuje s Charitou Opava již několik let, nabídka na benefici pro Pokojný přístav tentokrát přišla přes stěbořickou faru. Místní farář Otec Klement Rečlo, který zároveň slouží jako kněz v Pokojném přístavu, se totiž s Pavlem Helanem přátelí, a když mu písničkář nabídl, že pro něj odehraje benefiční koncert podle jeho přání, padla volba právě na charitní mobilní hospic.

Vstupenky na koncert stojí sto korun a koupit je můžete dopředu v kině Mír, v předprodeji Sluna nebo přímo na místě před koncertem. Celý výtěžek z koncertu pak bude pomáhat klientům Pokojného přístavu. Přijďte se pobavit a zároveň podpořit dobrou věc!

Na no, jak si titulní píseň Rapper z nového CD vychutnal Pavel Helan letos v srpnu v Olomouci, se můžete podívat zde: