Oslav Nového roku si letos moc neužijeme, tak se alespoň potěšte hlavnickým (Ne)silvestrem

29.12.2020 - Silvestrovské oslavy letos znemožnil koronavirový nouzový stav. Pojďte se proto alespoň potěšit reportáží o tom, jak si se zrušeným benefičním silvestrem pro Charitu Opava poradili farníci z Hlavnice. Přinesl ji Radiožurnál Českého rozhlasu.

Tradiční Farní silvestr, tentokrát spojený s benefiční sbírkou pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav, měl proběhnout již koncem listopadu, tak jako mnoho dalších plánovaných akcí ho ale znemožnila koronovirová opatření. Sbírku na Pokojný přístav však nezhatila.

Hlavničtí farníci se totiž koncem listopadu sešli na farní zahradě při svěcení adventních věnců, které bylo také spojeno s možností přispět na mobilní hospic. „Farní zahrada byla pro všechny zájemce otevřená v souladu s předepsanými hygienickými pravidly,“ popisuje Gabriela Nádeníčková, která patří spolu s Barborou Čalovou a stěbořickým duchovním správcem o. Klementem Rečlo k hlavním organizátorům sbírky. A výsledek byl ohromný – na místě se vybralo 30.600 korun! I proto byla sbírka z rozhodnutí pořadatelů prodloužena až do konce tohoto roku. Když totiž bylo před vyhlášením nouzového stavu jisté, že Farní silvestr nebude moci proběhnout, přejmenovali pořadatelé akci na (Ne)silvestr a rozeslali dopisy s prosbou o pomoc pro Pokojný přístav řadě podnikatelům a otiskli ji také v místních médiích. A již dnes, ještě před oficiálním ukončením, zaslali dárci na účet Charity Opava dalších více než 40 tisíc korun!

Pokojný přístav už za část darovaných peněz pořídil zdravotní materiál pro své klienty, jeho část můžete vidět na fotografii v galerii.

Skvělý výsledek a ohromné nasazení hlavnických farníků zaujaly redaktora Českého rozhlasu Martina Knitla. Poslechněte si na odkazu níže reportáž, kterou právě odvysílal Radiožurnál.

Soubory ke stažení

Reportáž ČRo - Hlavnický (ne)silvestr, prosinec 2020.mp3 Reportáž ČRo - Hlavnický (ne)silvestr, prosinec 2020.mp3 1736 kB

Děkujeme partnerům