Opava bude v pohybu pro Pokojný přístav

06.09.2018 - Mobilnímu hospici Pokojný přístav bude určen výtěžek akce „Město v pohybu“, kterou pořádá opavská radnice v Městských sadech v sobotu 15. září. Akce je součástí kampaně „Evropský týden mobility“.

Mobilnímu hospici Pokojný přístav bude určen výtěžek akce „Město v pohybu“, kterou pořádá opavská radnice v Městských sadech v sobotu 15. září. Akce je součástí kampaně „Evropský týden mobility“.

"Na návštěvníky budou v sobotu 15. září čekat dva okruhy, které budou začínat v Městských sadech,“ uvedla koordinátorka akce Kateřina Hnátová. Malý okruh bude určený převážně chodcům, in-line bruslařům, běžcům, dětem na odrážedlech či koloběžkách a podobně, velký okruh bude patřit cyklistům. „Účastníci budou na startu vybavení mapou, na jejíž zadní stranu budou na jednotlivých stanovištích v rámci zvoleného okruhu sbírat razítka, za které v cíli obdrží malý dárek – praktickou minilékarničku,“ poznamenal náměstek primátora Dalibor Halátek. Město Opava pak za každého účastníka přispěje na mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav částkou dvacet korun.

Ústředním tématem letošního ročníku Evropského týdne mobility, který se v Opavě uskuteční od 15. do 22. září, je termín „multimodalita“ a heslo Kombinuj a jeď! Cílem je podpořit používání a kombinování různých druhů dopravy pro přepravu jak cestujících, tak i zboží. V Opavě se uskuteční hned několik aktivit. Kromě akce „Město v pohybu“ to bude například sbírka kol pro Afriku a beseda Senioři v silniční dopravě v Sále purkmistrů Obecního domu v pondělí 17. září od 10 hodin. V pátek 21. září pak ve spolupráci s Městským dopravním podnikem proběhne Den bez aut, který spočívá v tom, že každý, kdo předloží malý technický průkaz, bude moci cestovat městskou hromadnou dopravou zdarma.

Děkujeme partnerům