Občanská poradna radí také ve Slavkově

04.10.2021 - Občanská poradna Charity Opava zřídila své pracoviště také ve Slavkově. Kontaktní pracoviště zde otevřela na žádost vedení obce, která je zapojena do projektu Místní akční skupiny Opavsko.

Občané Slavkova, kteří budou chtít využít služeb Občanské poradny, tak již nebudou muset dojíždět na její sídlo na Kylešovské ulici č. 10 v Opavě. Ve Slavkově bude působit jednou měsíčně po dobu tří hodin v termínech, na nichž se vždy dopředu dohodne s vedením obce tak, aby stihlo včas informovat občany.

„Občanská poradna zde bude poskytovat své služby stejně komplexně a ve stejném rozsahu jako v případě domovského sídla v Opavě, a to včetně poradenství v oblasti oddlužení,“ vysvětluje vedoucí tohoto střediska Charity Opava Lucie Trunečková. Služby zde budou poskytovány bezplatně a anonymně, tak jak jsou klienti Občanské poradny zvyklí.

Občanská poradna poskytuje rady, informace a pomoc osobám od šestnácti let, které se dostaly do obtížné životní situace a nezvládnou ji řešit vlastními silami. Samostatně nebo s podporou pracovníka tak mohou tuto svou obtížnou životní situaci řešit, vyřešit nebo alespoň zmírnit a zamezit jejímu dalšímu prohlubování.

Děkujeme partnerům