O burzu dětského oblečení byl ohromný zájem, na podzim se možná vrátí

22.03.2019 - Jako za starých časů, kdy zde ještě působilo mateřské centrum Charity Opava Neškola, to ve čtvrtek 21. března vypadalo v pastoračním středisku minoritského kláštera na Masarykově třídě v Opavě. První jarní den zde proběhla v rámci celoroční akce „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“ burza dětského oblečení, kterou právě Neškola pořádala ještě za časů své existence dvakrát do roka. A zájem o prodej i nakupování byl i přes tříletou pauzu opět ohromný.

Zájem o prodejní místa byl dokonce tak velký, že se bohužel na všechny zájemce z kapacitních důvodů nedostalo. Kromě více než dvaceti prodávajících pak burzu navštívilo přibližně osmdesát maminek, většinou i s dětmi. Vstup byl zdarma a navíc mohly využít službu hlídání svých ratolestí v herně s dozorem i kočárků v příchozí přízemní chodbě.

„Mezi návštěvníky burzy bylo mnoho maminek, které kdysi navštěvovaly naše mateřské centrum Neškola,“ říká organizátorka dětské burzy a zároveň bývalá vedoucí Neškoly Svatava Bláhová. „A většinou se ptaly, zda nechceme Neškolu znovu otevřít, protože to pro ně byla dobrá a přínosná služba, která jim teď chybí,“ dodává.

Prodávající i kupující se během burzy také přimlouvali, aby se podobná akce opakovala i na podzim. „Je to pochopitelné, mohou si zde pořídit za velmi nízké ceny nejen dětské oblečení, ale třeba i nosítka či hračky, popřípadě prodat to, co již nepotřebují, čímž také šetříme životní prostředí, protože není důvod kupovat si stále nové a nové věci,“ vysvětluje Svatava Bláhová a připojuje poděkování představenému kláštera otci Stanislavovi za vstřícnost při organizování burzy..

A tak je velmi pravděpodobné, že chodby minoritského kláštera ožijí burzovním hemžením maminek a dětí na podzim znovu.

Děkujeme partnerům