Naděje zahrála pro Mraveneček

31.10.2019 - Jen několik dnů poté, co v Kulturním domě Na Rybníčku na velkolepé show představila své první CD s názvem Svědomí, vystoupila opavská popová skupina Naděje na trochu jiném koncertu. Světelné efekty, konfetová a mlhová děla a hlasitý zvuk zesilovačů nahradilo skromné akustické aranžmá a velké pódium malý obývací pokoj. Naděje vystoupila ve čtvrtek 31. října speciálně pro klienty denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček.

Klienti Mravenečku si již týden před koncertem pouštěli klipy a písničky skupiny Naděje a tak si během hodinového koncertu mnozí z nich se skupinou i zazpívali. Pro členy kapely také namalovali speciální obrazy s názvem Naděje, který bude podle slov zpěváka Petra Cieplého zdobit zeď jejich zkušebny. Naděje jim na oplátku přinesla své nové CD a fotky s podpisy. „Koncert byl skvělý, moc jsme si ho všichni užili. Děkujeme, že si na nás kluci udělali čas,“ vzkazuje vedoucí Mravenečku Jana Konopková.

Skupina Naděje není v koncertování pro klienty Charity Opava žádným nováčkem. Před dvěma lety zahrála lidem s dušením či psychickým onemocněním u příležitosti výročí Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné, loni koncertovala v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. V roce 2018 také absolvovala benefiční koncertní šnůru po Charitách v celé republice a ve Slezském divadle uspořádala úspěšný koncert pro postiženého Pavla Palkoviče.

Vystoupení pro Mraveneček proběhlo v rámci celoročních oslav kulatého výroční Charity Opava „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“.

Děkujeme partnerům