Mladá krev fotosoutěže MŮJ SVĚT. Velký den pro Madalenu Annu Malůškovou

25.02.2020 - Byl to krásný večer s milou a neplánovanou pointou nakonec. Vernisáž fotosoutěže MŮJ SVĚT je vždy hezký zážitek, ale ta v pořadí dvanáctá se povedla mimořádně. Postarali se o to nejen organizátoři soutěže a bluesman Luboš Bužma Khýr, ale neplánovaně také jeden z oceněných fotografů.

„Nemám rád rozdělení na amatérské a profesionální fotografy,“ řekl při úvodu vernisáže patron fotosoutěže fotograf Jindřich Štreit. „Právě u této fotografické soutěže, kterou mám ze všech, u nichž jsem porotcem, nejvíce rád a která pro mne nejvíce znamená, se rozdíly mezi lidmi, kteří se fotografováním živí, a dobrými fotografy stírají.“ Komise fotosoutěže MŮJ SVĚT, jejímž je členem, letos vybírala z 247 došlých fotografií. Vybrat ty nejlepší byl proto pro něj, Jiřího Siostrzonka a Zdeňka Kováříka z firmy ASEKOL, která je patronem soutěže, velmi těžký úkol.

A tak nás organizátory velmi těší, že na opavskou vernisáž dorazili výherci z velké dálky, byť to pro ně nebylo vůbec jednoduché. Protože přijet do Opavy z Chomutova či Hluku není určitě malý výlet.

I proto se hned dvakrát stalo vyvrcholením večera angažmá teprve dvanáctileté Madaleny Anny Malůškové z Hluku, která za svůj získala čestné uznání poroty v kategorii Život kolem nás. Poprvé si vysloužila velký potlesk při přebírání ceny za svou fotografii. Ale to největší překvapení ji ještě mělo čekat. Vítěz kategorie Jak to vidím já Martin Paľov z Frýdku-Místku totiž vyhrál první místo i loni, a proto se impulsivně rozhodl hlavní cenu, kterou je mobilní telefon, věnovat právě Madaleně jakožto představitelce mladé krve fotosoutěže MŮJ SVĚT.

Symbolicky tak proběhlo předání mezigeneračního fotografického žezla sociální fotografie. Ať žijí všichni účastníci fotosoutěže MŮJ SVĚT! Tleskáme všem oceněným, partnerské firmě ASEKOL i Slezskému zemskému muzeu, borci Martinui Paľovovi, a zdravíme Madalenu Annu Malůškovou. A Vám všem vzkazujeme: nezapomeňte – před námi je třináctý ročník!

 

Děkujeme partnerům